„Lietuvos energija“ nori aptarnauti ir vandens, atliekų vartotojus | Diena.lt

„LIETUVOS ENERGIJA“ NORI APTARNAUTI IR VANDENS, ATLIEKŲ VARTOTOJUS

  • 0

Energetikos įmonių holdingas "Lietuvos energija", nuo kitų metų sujungsiantis elektros bei dujų vartotojų aptarnavimo centrus, sieks aptarnauti ir vandens, atliekų bei kitų komunalinių paslaugų įmonių klientus. "Lietuvos energijos" vadovas Dalius Misiūnas taip pat pranešė, kad grupė kuria mokėjimų platformą, tačiau kol kas išsamiau jos nekomentavo.

"Savaitės bėgyje mes turėsime detalesnę informaciją", - pirmadienį spaudos konferencijoje sakė D.Misiūnas. Anot jo, tai bus finansinis instrumentas.

Pasak D.Misiūno, "Lesto" ir "Lietuvos dujų" klientai nuo kitų metų bus aptarnaujami "vieno langelio" principu - siekiama, kad prie to prisidėtų ir kiti komunalinių paslaugų teikėjai.

"Artimoje perspektyvoje planuojame ir kitiems komunalinių paslaugų tiekėjams pasiūlyti prisijungti - kalbu apie vandens tiekimo, atliekų, šilumos tiekėjus, būsto priežiūrą. Jiems pasiūlysime apjungti paslaugas ir kartu pasiūlyti vienoje vietoje klientams ir sumažinti sąnaudas jiems", - kalbėjo D.Misiūnas.

Anot jo, didžiuosiuose miestuose jau kalbamasi su komunalinių paslaugų teikėjais dėl galimybės klientus aptarnauti grupės įmonę Verslo aptarnavimo centras.

Pasak D.Misiūno, ateityje būtų galima kalbėti ir apie įmokas už kabelinę televiziją bei kitas.

"Lietuvos energijos" vadovo teigimu, dėl pokyčių grupėje ir veiklų sujungimo iki 2020 metų klientai sutaupys 29 mln. eurų, o grupės vertė išaugs 35 mln. eurų. Kitąmet, anot jo, klientai sutaupys 5,8 mln. eurų, o EBITDA padidės 2 mln eurų.

Anot D.Misiūno, dėl įmonių sujungimo patiriamos sąnaudos bus mažesnės nei pirmųjų metų nauda.

"Pagrindiniai kaštai susiję su darbo santykių nutraukimu, IT kaštais, kuriame naują portalą, trečia ženklesnė dedamoji - komunikaciniai kaštai. (...) Visą tai sudėjus, mūsų kaštai yra mažesni nei pirmais metais generuojama programos nauda", - tikino "Lietuvos energijos" vadovas.

Nuo kitų metų sujungus "Lesto" ir "Lietuvos dujas", pradės veikti "Energijos skirstymo operatorius", sujungus Kauno energetikos remontą ir Elektros tinklo paslaugas pradės veikti "Energetikos paslaugų ir rangos organizacija" ("EnePRO"), o Verslo aptarnavimo centras grupės bendrovėms teiks klientų aptarnavimo paslaugą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS