„Lietuvos geležinkeliai“ informuos Muitų sąjungos šalis apie būsimus krovinius | Diena.lt

„LIETUVOS GELEŽINKELIAI“ INFORMUOS MUITŲ SĄJUNGOS ŠALIS APIE BŪSIMUS KROVINIUS

  • 0

Valstybės valdomi "Lietuvos geležinkeliai" sako, kad nuo spalio pradžios privalomas Muitų sąjungos šalių informavimas apie numatomus į jas gabenti krovinius nesukels nepatogumų. Geležinkelių atstovas sako, kad bendrovė tokiam informavimui yra pasiruošusi.

"Esame tam pasiruošę, dabar pradėjome bandomuosius informacijos perdavimus, todėl nuo spalio jokių nesklandumų ar kliūčių neturėtų būti. Rusija, Baltarusija ir Kazachstanas išankstinę informaciją apie būsimus krovinius Europos Sąjungai jau teikia, nuo spalio pradžios tai taps abipusiu veiksmu", - BNS sakė įmonės atstovas spaudai Vidmantas Gudas.

Jo teigimu, informaciją apie krovinius Muito sąjungos šalių muitinėms teiks "Lietuvos geležinkeliai", o ne jų klientai.

"Šią informaciją pateiksime patys, nes jeigu ją siųstų kiekvienas mūsų klientai, galime neišvengti painiavos", - BNS sakė V.Gudas.

Apie išankstinį informavimą dėl krovinių pranešė Muitinės departamentas, kurį apie pasikeitimus informavo Rusijos Užsienio reikalų ministerija.

Rusijos pranešime nurodoma, kad nuo spalio 1-osios įvežant krovinius geležinkeliais į Rusiją ir kitas dvi Muitų sąjungos valstybes - Baltarusiją ir Kazachstaną, šių šalių muitinėms bus privaloma pateikti informaciją ne vėliau kaip prieš dvi valandas iki atvykstant kroviniui.

Trijų valstybių Muitų sąjunga buvo įkurta 2010-aisiais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS