Lietuvos įmonė „Northway Biotech“ teigia sukūrusi vaistą nuo koronaviruso | Diena.lt

LIETUVOS ĮMONĖ „NORTHWAY BIOTECH“ TEIGIA SUKŪRUSI VAISTĄ NUO KORONAVIRUSO

  • 23

Bendradarbiaujant su kolegomis šveicarais, Vilniuje įsikūrusi įmonės „Northway Biotech“ teigia sukūrusi vaistą nuo koronaviruso, ketvirtadienį pranešė LNK Žinios.

„Atidavėme šveicarams klinikiniams tyrimams. Taip, kad [į klausimą], ar Lietuvoje yra padarytas vaistas nuo koronaviruso, galiu pasakyti taip, padarytas iki tokio lygio, kad dabar yra klinikiniuose tyrimuose“, – teigė džiaugėsi „Northway Biotech“ valdybos pirmininkas Vladas Bumelis.

Pasak jo, ar vaistas veiksmingas, turėtų paaiškėti dar šiemet. Įmonė pradeda kurti dar vieną vaistą nuo COVID-19.

„Pradėsime irgi nuo nulio daryti dar kitą su amerikiečių kompanija“, – sakė V. Bumelis.

Įmonės atstovo teigimu, Lietuvos laboratorijoje sukurtas vaistas gali tapti pirmuoju pasaulyje.

„Tų vaistų prieš koronavirusą nėra. Tie, kokius mes kuriame, vis viena turės atsirasti, nes ne visi žmonės norės skiepytis. Bet, jeigu tu nepaskiepytas ir užsikrėtei, turi su kuo gydytis“, – kalbėjo jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Arvys

Vėl vatnikai pjaunasi koment.eikite kaip brioleris nusipirkite ricinos pades

Klaustukas

Klausimas profesoriui Brumeliui: o kur išnyko genoinžinerinis interferonas? Ilgalaikė praktika ir virusologijos bei imunologijos tyrimai patvirtino savalaikio interferono (ir natyvinio, ir genoinžinerinio) naudojimo efektyvumą.

Tautietis

Profesoriui Bumeliui: nuo pat pandemijos pradžios ir vakcinų vajaus, neneigiant jų naudos, visi imunopreparatau turi vieną silpną vietą: jie yra labai siaurai specifiški ne tik viruso "rūšies", bet ir štamo, kurie migruoja antigenine prasme, sandui. Juolab, kad neišvengiant vykstant mutantų atrankai, ankstesnieji imunopreparatai turi būti operatyviai pakeisti. Ir dar todėl, kad pagal autorius vakcinos neužtikrina stabilaus ilgalaikio imuniteto, ir psskiepytieji gali susirgti. Taigi, vakcinos apsaugo bent nuo ligos sunkių pasekmių. Todėl logiškai mąstant, ypatingai naudingi būtų "antivirusiniai" vaistai, kurie būtų skirti RNR virusų sukeltoms ligoms (gripui, Ebolos infekcijai, ŽIV infekcijai ir COVID) gydyti. Prof. Bumelis, aišku, tai supranta ir delikačiai nutyli: vaistų šių ligų gydymui piestu priešinsis vakcinų kūrėjai ir gamintojai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS