Lietuvos įmonės nežada trauktis iš Muitų sąjungos | Diena.lt

LIETUVOS ĮMONĖS NEŽADA TRAUKTIS IŠ MUITŲ SĄJUNGOS

  • 2

Lietuvos verslininkams priklausančios Muitų sąjungoje veikiančios įmonės nestabdo veiklos ir bando prisitaikyti prie nenuspėjamos rinkos. Įmonių savininkai teigia, kad dirbant neprognozuojamose rinkose reikia jose ir gaminti savo produkciją, ketvirtadienį rašo "Verslo žinios".

"Mūsų strategija buvo kurtis arčiau rinkų. Turime gamyklų Ispanijoje, Rusijoje, Estijoje, Lietuvoje. Dabar mums Rusijos verslo sąlygos pakito tik tiek, kad sunkiau atsivežti žaliavų. Sankcijos palietė, tačiau nuostoliai sąlyginai maži", - sakė "Vičiūnų" įmonių grupės valdybos pirmininkas Visvaldas Matijošaitis. Anot jo, šiuo metu bendrovė dirba naudodama žaliavų atsargas ir dalį produkcijos, kuri nėra uždrausta, toliau eksportuoja į Rusijos rinką.

"Arvi" įmonių grupės prezidentas VidmantasKučinskas tvirtino, jog eksporto apribojimas arba visiškas sustabdymas į Rusiją buvo tik laiko klausimas, todėl buvo svarbu gamybą perkelti į Rusiją arba Baltarusiją. Jo teigimu, importuotojai apie gręsiančią riziką žinojo, o dabartinė politinė situacija Rusijoje pagreitino vietos pramonės plėtrą. "Arvi" tiesiogiai produkcijos į Rusiją nevežė, todėl, pasak V.Kučinsko, Rusijos sankcijos įmonių grupės nepaveikė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

jogas

tik visiškas dundukas gali rašyti tokius komentarus!

mizantropas

juk visi žinome kuo dirbo matijošaitis sovietiniais laikais, todėl jam ir patinka ši rinka. manau, kad tiems, kuriems ši rinka itin patraukli, valstybė padėti neturi ir net draudžiama tai daryti. Patinka rusija? Ten geros sąlygos prekiauti? tai prekiaukit ir nesiskųskit.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS