Nusiteikite: Lietuvos paštas kelia siuntų kainas | Diena.lt

NUSITEIKITE: LIETUVOS PAŠTAS KELIA SIUNTŲ KAINAS

  • 36

Nuo vasario 1 d. Lietuvos pašte teikiamų paslaugų kainos kils bent 35 proc. Daliai gyventojų tokios naujienos kelia liūdesį, bet piktinasi ne visi, pasakojama LNK reportaže.

„Aš pensininkė, tai man nelabai gerai bus. Nemažai 35 proc., tikrai daug brangs“, – kalbėjo pašnekovė.

„Už registruotą, skubią siuntą sumokėjau 10 eurų. Kai siunčiu iš Anglijos į Lietuvą, moku 10 svarų. Išeina praktiškai ta pati kaina, bet alga Lietuvoje yra keturis kartus mažesnė nei Anglijoje“, – palygino kainų skirtumą pašto skyriuje kalbinta mergina.

Vis dėlto kainų augimas piktina ne visus. Panašu, jog bent dalis gyventojų prie nuolatinių kainų augimo jau pripratę.

„Infliacija, nors dabar ji mažėja, normalu, kad kainos kyla“, – sakė vaikinas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Nieko tokio, kainų kilimas negąsdina. Dirbsime toliau“, – sakė  kitas pašnekovas.

„Pakils, tai pakils. Kainos yra tokios, kokios yra. Tiesiog reikia patiems stengtis daugiau uždirbti“, – svarstė jaunas vyras. 

Lietuvos paštas tikina, kad siekiant išvengti nuostolingos veiklos ir apskritai norint išsilaikyti, teko kreiptis į Ryšių reguliavimo tarnybą (RRT). Ji nustato Lietuvos pašto skyriuose teikiamų paslaugų įkainius.

„Šis reguliavimas taikomas tik universaliosioms pašto paslaugoms, t. y. toms, kurios teikiamos pašto skyriuose. Šis reguliavimas neliečia per kurjerius ar paštomatus teikiamų paslaugų kainų“, –  sakė RRT Tarybos narys Giedrius Pūras.

Vidutiniškai paslaugų kainos turėtų kilti 35 proc. Priklausomai nuo teikiamos paslaugos savikainos, vienos paslaugos brangs daugiau, kitos mažau.

 

Kiek tiksliai kils siuntų siuntimo ir kitų paslaugų kainos, Lietuvos paštas kol kas atsakyti negali.

„Lietuvos paštas turi skirtingas paslaugas: registruotas ir neregistruotas siuntas bei laiškus, o įkainiai priklauso nuo siuntos svorio, išmatavimų, tai vidutiniškai paslaugų kainos turėtų kilti 35 proc. Priklausomai nuo teikiamos paslaugos savikainos, vienos paslaugos brangs daugiau, kitos mažau“, – teigė Lietuvos pašto komunikacijos vadovė Deimantė Žebrauskaitė.

„Šis pakėlimas grįstas Lietuvos pašto pateiktomis faktinėmis sąnaudomis, kurias auditavo nepriklausomas auditorius ir RRT ekspertai“, – komentavo G. Pūras.

Nuo praėjusių metų sausio korespondencijos, siuntų bei Lietuvoje siunčiamų siuntinių tarifai vidutiniškai augo 10 proc. Vis dėlto, pasak Lietuvos pašto, ankstesnis kainų kėlimas negelbėjo, kadangi nuo šių metų pradžios Lietuvoje augo minimali mėnesinė alga bei kitos kainos. Tad išsilaikyti esą darosi vis sunkiau.

„Visiems darbuotojams riekia mokėti atlyginimą, kuris pakilo. Taip pat pakilo patalpų išlaikymo, elektros, degalų kainos. Lietuvos paštui, kad nedirbtų nuostolingai, reikia pasidengti paslaugų teikimo įkainius“, – teigė D. Žebrauskaitė.

Lietuvos paštas dar gegužę skelbė, kad dėl kritusių paslaugų apimčių patiriant nuostolių, planuojama kelti paslaugų kainas.

GALERIJA

  • Nusiteikite: Lietuvos paštas kelia siuntų kainas
  • Nusiteikite: Lietuvos paštas kelia siuntų kainas
Rašyti komentarą
Komentarai (36)

putinas is dziaugsmo katuciu ploja....

ble....geroves valstybes sankcijos taip zlugdo rusija... taip zlugdo ka net kraujas is nosies...

DD

Kainos dvigubai pakilo siunčiant ne į europos sąjungoje esančias šalis. Atrodo padarė specialiai, kad daugiau nukreiptu klientų į kurjerių tarnybas.... Liūdna.

Šarūnas

Norėdami išvengti bankroto pakėlė kainas.... Tai tik dar labiau priartins prie bankroto, nes siuntų stipriai sumažės. Į Ameriką norėjau siųsti, seniau iki 10 eurų kainavo, dabar 27 :D :D :D Net nesiunčiau, tam kurjeriai yra, daugiau sumoki ir paslauga normali. Ate Lietuvos Paštas :D Bankrotas jau čia pat :D :D :D Proto bokštai vadovai :D :D :D Siuntimas sumažės, o iš Kinijos siuntos kaip keliavo taip keliaus, dirbti reiks, atlyginimus mokėti reiks, bankrotas greičiau ateis
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS