Lietuvos paštui – 184,5 tūkst. eurų bauda | Diena.lt

LIETUVOS PAŠTUI – 184,5 TŪKST. EURŲ BAUDA

  • 19

Ryšių reguliavimo tarnybai (RRT) Lietuvos paštui skyrus beveik 185 tūkst. eurų baudą už pastaraisiais metais prastėjantį  pirmenybinių korespondencijos siuntų tarp Europos Sąjungos valstybių siuntimą, įmonė pripažįsta turėjusiu iššūkių pristatant siuntas, tačiau problemą sprendžia.

„Bendrovė pripažįsta 2022 metais susidūrusi su iššūkiais, užtikrinant aukščiausią tarptautinių siuntų pristatymo kokybę. Šiuo metu Lietuvos paštas įgyvendinama jų pristatymo paslaugos kokybės gerinimo planą, jau 2023 metais fiksuojami smarkiai pagerėję šios paslaugos teikimo rodikliai“, – teigiama Lietuvos pašto komentare BNS.

Anot įmonės, šiuo metu ji vykdo 9 iš 11-kos universaliųjų pašto paslaugų kokybės reikalavimų, kuriuos nustato ir stebi RRT, o tose ten, kur atsakingas tik Lietuvos paštas, šiemet pavyko pagerinti rodiklius.

Bendrovė teigia, kad gabenant siuntas į užsienį dalyvauja ir šalių operatoriai, kurių Lietuvos paštas nekontroliuoja.

„Šių siuntų pristatymo kelias apima ne vieną logistikos grandį bei šalį. Tai reiškia, kad atsakomybę už siuntos greitį prisiima visi logistinės grandinės dalyviai – tarp jų ir kitų šalių pašto operatoriai. Pastarųjų darbo kokybės Lietuvos paštas kontroliuoti negali“, – teigiama komentare.

Be to, paštas nurodo, jog norint trumpinti tarptautinių siuntų pristatymo terminus, kaip reikalauja RRT, reikėtų didinti šios paslaugos kainą, kai dauguma klientų linkę rinktis pigesnį, bet lėtesnį siuntų pristatymo būdą.

RRT tarybos pirmininkė Jūratė Šovienė penktadienį pranešė, kad bendrovė neužtikrino tarptautinių pirmenybinių korespondencijos siuntų pristatymo tarp Europos Sąjungos šalių per nustatytus terminus.

Anot RRT, iš Lietuvos siunčiamos minėtos siuntos į ES šalis vidutiniškai keliauja 16 proc. ilgiau nei iš Lenkijos, 43 proc. ilgiau nei iš Estijos ir 49,5 proc. ilgiau nei iš Latvijos.

Į kai kurias ES šalis šios siuntos iš Lietuvos keliauja ilgiau nei 10 dienų, pavyzdžiui, į Bulgariją, Čekiją, Daniją, Suomiją, Rumuniją, Ispaniją, o į Kiprą keliauja apie pusę mėnesio.

Šis RRT nutarimas per vieną mėnesį gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos administraciniam teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Jurbarkiete

O kiek siuntu dingsta,patys paštininkai pavagia ir nieks nieko neranda.

Gretininis

Nieko padidins kainas naudotojams nuo naujuju ir supaprastins paslaugu kokybe ir sumokes baudele. Toliau rinks ant nauju ir savo gretinelei.

siuntėja ir gavėja

viršininke,kaip jums negėda?!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS