Lietuvos vaikams – šansas prisiliesti prie futbolo žvaigždyno | Diena.lt

LIETUVOS VAIKAMS – ŠANSAS PRISILIESTI PRIE FUTBOLO ŽVAIGŽDYNO

  • 1

Spindinčios vaikų akys ir šypsenos garsių futbolininkų veiduose nedingo visos „Lidl Lietuva“ šventės metu. Nuotaikingame renginyje Vilniuje jaunieji talentai ne tik išbandė jėgas aikštėje su savo herojais, bet ir sužinojo apie unikalią galimybę patekti į 2024 metų Europos futbolo čempionatą.

Į čempionatą – su misija

Vos daugiau nei du mėnesiai lieka iki laukiamiausio šiemet futbolo sirgalių įvykio – „UEFA Euro 2024“ finalinio turnyro Vokietijoje. Jame 24-osios elitinės Senojo žemyno nacionalinės ekipos pasigalynės dėl teisės artimiausius ketverius metus vadintis pačia stipriausia Europos rinktine. Pasaulio futbolo superžvaigždės Kylianas Mbappe, Cristiano Ronaldo, Hary Kane’as, o gal kuris nors ir turnyro debiutantų liepos viduryje iškels čempionų taurę?

Lietuvos rinktinės Europos pirmenybėse nebus, bet lietuviškų akcentų jose netrūks. Ir kalba čia ne tik apie mūsų sirgalių desantą Vokietijos stadionų tribūnose. „Lidl Lietuva“ suteiks unikalią galimybę net vienuolikai vaikų iš Lietuvos žengti į žaliąją veją, išvedant į aikštę čempionato dalyvius. Šią savaitę iškilmingame renginyje „Sportimos“ manieže buvo duotas startas atrankai į vaikų garbės palydą. Loteriją laimėsiantiems mažiesiems lietuviukams bus patikėta atsakomybė liepos 6 d. išvesti į aikštę žūtbūtinių rungtynių dalyvius – Berlyne vyksiančio ketvirtfinalio rinktines.

Organizatorių nuotr.

„Esu kilęs iš Portugalijos, kur futbolas – neatsiejama gyvenimo dalis. Tai nėra tik sportas, tai – reiškinys, sujungiantis skirtingas kultūras. „Lidl“ turi daug bendro su futbolu, nes šios nuostabios sporto šakos, kaip ir mūsų, dėmesio centre pirmiausia yra žmonės. Todėl mus itin džiugina galimybė kartu su UEFA daugiau nei tūkstančiui vaikų visoje Europoje suteikti galimybę būti šalia geriausių žemyno žaidėjų ir tapti didžiulės futbolo šventės dalimi. „Lidl“ šiame čempionate turi svarbią misiją – esame oficialūs šviežumo partneriai, todėl aktyviai skatinsime ir kalbėsime apie sveiką mitybą, renkantis šviežius bei sveikus produktus“, – teigė „Lidl Lietuva“ vadovas A. Lopesas.

A. Lopesas: esame oficialūs šviežumo partneriai, todėl aktyviai kalbėsime apie sveiką mitybą, renkantis šviežius bei sveikus produktus. Organizatorių nuotr.

Pralaimėjusių nebuvo

Jam pritarė ir E. Jankauskas, beje, pats ne vieną sezoną rungtyniavęs su ryškiausiomis Europos žvaigždėmis. Vien Portugalijoje jis atstovavo dviem superklubams – Lisabonos „Benfica“ ir „Porto“, su pastaruoju laimėdamas UEFA Čempionų lygą ir Europos taurę. Pristačius garbingą svečią A . Lopesas šmaikščiai pajuokavo gerbiąs minėtus klubus, bet sergąs už jų aršų konkurentą – Lisabonos „Sporting“.

„Smagu, kad mūsų vaikai turės progą iš arti pamatyti ryškiausias Europos futbolo žvaigždes. Aš pats iki šiol su šiluma prisimenu, kai būdamas paauglys ne kartą padavinėjau kamuolį per geriausių Lietuvos klubų varžybas. O jiems bus sudaryta galimybė prisiliesti prie tikrų legendų!“, – pasakojo E. Jankauskas.

Prisiminimai: E. Jankauskas (dešinėje) ir S. Mikoliūnas (kairėje) turėjo ką papasakoti jauniesiems klausytojams bei jų tėveliams. Organizatorių nuotr.

Buvęs legendinis puolėjas, drauge su rinktinės sužaistų mačų rekordininku Sauliumi Mikoliūnu, buvusiais rinktinės saugais Edgaru Česnauskiu, Linu Pilibaičiu, vartininku Pauliumi Grybausku bei kitais žinomais žaidėjais priėmė „Baltijos futbolo akademijos“ vaikų iššūkį. Pasidalinę į dvi komandas jie petis petin grūmėsi dėl pergalės, o vėliau dar ilgai dalino autografus jauniesiems futbolininkams bei jų tėveliams.

Registracija jau startavo

Kaip žinia, „Lidl“ prekybos tinklas yra oficialus 2024 metų Europos futbolo čempionato partneris. Prasidėjusios kampanijos metu visoje Europoje bus atrinkti 1100 vaikų, kurie finaliniame turnyre Vokietijoje lydės žaidėjus į aikštę. Simboliška, kad pirmą kartą Lietuvoje bus atrinkta net 11 vaikų – tiek, kiek sudaro futbolo komandą. Vienas vaikas bus atrinktas iš „Lidl Lietuva“ darbuotojų šeimų.

Nuotaika: vaikai dar ilgai po mačo dalinosi įspūdžiais apie rungtynes su Lietuvos futbolo žvaigždėmis. Organizatorių nuotr.

Jau nuo balandžio 1 d. tėvai ar globėjai mobiliojoje programėlėje „Lidl Plus“ gali registruoti savo vaikus ir laimėti vieną iš dešimties vietų šioje komandoje. Atrankoje gali dalyvauti 6–10 metų amžiaus vaikai, nepriklausomai nuo jų lyties, kilmės, fizinių ar protinių gabumų. Vaikų tėvai arba globėjai mobiliojoje programėlėje „Lidl Plus“ turi patvirtinti sutikimą dalyvauti. Laimėtojai bus atrinkti burtų keliu, užtikrinant lygias galimybes laimėti visiems.

Apmokės visas išlaidas

Vaikų atrankos nugalėtojai gaus ne tik išskirtinę galimybę į aikštę palydėti geriausius Europos žaidėjus – „Lidl“ apmokės ir visas kelionės į Vokietiją išlaidas, tiek kiekvienam vaikui, tiek ir vienam lydinčiam tėvui ar globėjui. Tai, pasak „Lidl Lietuva“ korporatyvinių reikalų ir komunikacijos vadovo Antano Bubnelio, leis visapusiškai mėgautis nuostabia patirtimi.

„Kelionės programa bus kupina ir kitų smagių pramogų bei įspūdžių. Visos kelionės kulminacija – žengimas į futbolo aikštelę su geriausiais žemyno žaidėjais. Tam, kad tai taptų realybe, tėvams tereikia mobiliojoje programėlėje „Lidl Plus“ patvirtinti sutikimą dalyvauti ir laukti laimingos žinios“, – teigė A. Bubnelis.

„Lidl Lietuva“ korporatyvinių reikalų ir komunikacijos vadovas Antanas Bubnelis. Organizatorių nuotr.

„Lidl“ vaikų komandos“ atrankoje savo atžalas galima registruoti iki balandžio 28 dienos imtinai. Atrankoje gali dalyvauti tie vaikai, kuriems 2024 m. Europos futbolo čempionato metu bus sukakę ne mažiau nei 6, bet ne daugiau nei 10 metų. Atrankos nugalėtojus „Lidl Lietuva“ informuos elektroniniu paštu, kurį dalyviai programėlėje „Lidl Plus“ nurodys registruodamiesi.

Pageidaujama, kad tiek vaikai, tiek ir juos kelionėje lydėsiantys asmenys turėtų bent minimalias anglų ar vokiečių kalbos žinias. Taip pat rekomenduojama turėti galiojantį asmens dokumentą – asmens tapatybės kortelę ar pasą, kuris galiotų dar bent 3 mėnesius nuo kelionės pabaigos dienos.

GALERIJA

  • Lietuvos vaikams – šansas prisiliesti prie futbolo žvaigždyno
  • Lietuvos vaikams – šansas prisiliesti prie futbolo žvaigždyno
  • Lietuvos vaikams – šansas prisiliesti prie futbolo žvaigždyno
  • Lietuvos vaikams – šansas prisiliesti prie futbolo žvaigždyno
  • Lietuvos vaikams – šansas prisiliesti prie futbolo žvaigždyno
  • Lietuvos vaikams – šansas prisiliesti prie futbolo žvaigždyno
  • Lietuvos vaikams – šansas prisiliesti prie futbolo žvaigždyno
  • Lietuvos vaikams – šansas prisiliesti prie futbolo žvaigždyno
  • Lietuvos vaikams – šansas prisiliesti prie futbolo žvaigždyno
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Romario

Radzevičius atrodo kaip 85 metų senolis, toks Vinco Krėvės-Mickevičiaus apsakymo "Skerdžius" personažas iš 19 a.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS