Lietuvos Vyriausybė svarsto pagalbą sanatorijos „Belorus“ darbuotojams | Diena.lt

LIETUVOS VYRIAUSYBĖ SVARSTO PAGALBĄ SANATORIJOS „BELORUS“ DARBUOTOJAMS

Lietuvos Vyriausybės atstovai sako svarstantys galimybes, kaip padėti Baltarusijos valstybės valdomos sanatorijos Druskininkuose darbuotojams, kai dėl Europos Sąjungos sankcijų buvo įšaldytos įstaigos sąskaitos banke.

Užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio atstovė spaudai Vytautė Šmaižytė BNS patvirtino, kad sanatorijos „Belorus“ sąskaitos užšaldytos dėl ES sankcijų Baltarusijos prezidento administracijoje veikiančiai Vyriausiajai ūkio valdybai. Ji yra sanatorijos savininkė.

Ministro atstovė spaudai pabrėžė, kad Lietuvos ūkio subjektai ES reglamentą dėl sankcijų taiko tiesiogiai.

Pasak ministro atstovės, parama sanatorijos darbuotojams lietuviams bus teikiama vengiant bet kokios pagalbos Baltarusijos prezidento Aliaksandro Lukašenkos režimui.

„Puikiai suprantame, kokioje sudėtingoje situacijoje atsidūrė šioje Baltarusijos įmonėje Druskininkuose dirbantys keli šimtai Lietuvos piliečių – šiuo metu svarstomi visi variantai, kaip jiems padėti tiesiogiai, vengiant bet kokios pagalbos režimui“, – BNS sakė V. Šmaižytė.

„Sodros“ duomenimis, sanatorijoje „Belorus“ dirba 393 žmonės.

Ji taip pat pabrėžė, kad tęsiantis smurtui Baltarusijoje, rizika įmonėms, dirbančioms tiesiogiai su režimu, auga.

„Labai svarbu nepamiršti, kodėl Baltarusijos įmonėms bei asmenims yra įvestos sankcijos – nesibaigiant prievartai prieš taikius protestuotojus Baltarusijoje, tikėtina, kad tų sankcijų bus dar daugiau. Tik taip galime pademonstruoti, kad tai, kas vyksta Minsko gatvėse, – nepriimtina. Nesibaigiant protestams bei neteisėtam jų malšinimui, rizika įmonėms, dirbančioms tiesiogiai su režimu, auga“, – sakė ministro atstovė.

ES sankcijas Baltarusijos režimui įvedė dėl smurto prieš taikius protestuotojus ir rinkimų klastojimo. Baltarusijos prezidento administracijos Vyriausioji ūkio valdyba GHU į sankcijų sąrašą įtraukta gruodžio 17 dieną.

Sanatorijos vadovas Ilja Epifanovas BNS pirmadienį sakė, kad „Swedbank“ bankas sąskaitas įšaldė gruodžio 18 dieną, o banko nurodyta priežastis – Europos Sąjungos įvestos sankcijos Baltarusijai.

„Sodros“ duomenimis, sanatorijoje „Belorus“ dirba 393 žmonės.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Gražu net žalia

pati valstybė dėl bukos virėjos savo piliečiams kenkia? Sveikinu visus su išskirtinio kvailumo ir visiško kretinizmo apraiška.Šaudyt bl visą užsienio reikalų vištide jau reikia..

Anonimas

o ka lt valdo belorusijoj?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS