„Lietuvos žinioms“ vadovauja naujas generalinis direktorius | Diena.lt

„LIETUVOS ŽINIOMS“ VADOVAUJA NAUJAS GENERALINIS DIREKTORIUS

  • 2

Koncernui „Achemos grupė“ priklausančiam dienraščiui ir naujienų portalui „Lietuvos žinios“ nuo rugpjūčio 1 dienos vadovauja buvęs žiniasklaidos grupės „Diena Media News“ vadovas Laimutis Genys.

Dienraščio generalinio direktoriaus pareigas ėjęs Ramūnas Terleckas toliau dirba vyriausiuoju redaktoriumi.

„Achemos grupės“ komunikacijos vadovė Gintarė Mierkienė BNS patvirtino, kad „Lietuvos žinių“ generalinis direktorius pasikeitė pirmadienį. Registrų centre, „Lietuvos žinių“ portale ir dienraštyje apie generalinio direktoriaus pasikeitimą kol kas nepranešta.

Pats L.Genys BNS kalbėjo, kad į naujas pareigas atėjo pakviestas bendrovės valdybos ir jo pirmoji užduotis - išgryninti „Lietuvos žinių“ įvaizdį.

„Dabar svarbiausia identifikuoti ir sustiprinti „Lietuvos žinių“ įvaizdį. Kas šiandien yra „Lietuvos žinios“ ir kuo juos gali būti svarbios Lietuvos žmonėms. Aš noriu, kad „Lietuvos žinios“ būtų ne tik žiniasklaidos priemonė, bet ir Lietuvos sociumo dalis, nuomonės formuotoja ir įvairių projektų su kitomis žiniasklaidos priemonėmis ir institucijomis dalyvė“, - kalbėjo L.Genys.

Paklaustas, kokį santykį jo vadovaujamas dienraštis palaikys su akcininku - „Achemos grupe“, L.Genys teigė, jog „šioje vietoje dienraštis buvo pakankamai nepriklausomas ir, manau, kad jis toks ir bus“.

L.Genys taip pat nenorėjo atskleisti tikslių artimiausių pokyčių dienraštyje ir naujienų portale, tačiau per pusmetį skaitytojai neįvardijamus pokyčius turėtų pajusti.

„Lietuvos žinių“ valdybos pirmininkas Gintaras Balčiūnas atsiųstame komentare BNS teigė, kad norint sustiprinti „Lietuvos žinių“ veiklą, buvo nuspręsta atskirti generalinio direktoriaus ir vyriausiojo redaktoriaus pareigas.

„Tikimės, kad šis sprendimas atlaisvins redakcijos kūrybinį potencialą ir sustiprins dienraščio vadybos funkcijas. Prie „Lietuvos žinių“ komandos prisijungęs ponas Laimutis Genys turi didelę patirtį organizuojant spaudos ir rinkodaros darbus, todėl tikimės, kad jo žinios ir patirtis sustiprins seniausio Lietuvoje dienraščio pozicijas rinkoje“, - tvirtino G.Balčiūnas.

L.Genys „Diena Media News“ vadovu dirbo iki šių metų balandžio pabaigos, kai jį šiose pareigose pakeitė dienraščio „Kauno diena“ vyriausiojo redaktoriaus pavaduotojas Tadas Širvinskas.

Nuo rugpjūčio 1 dienos prie „Lietuvos žinių“ buvo prijungta bendrovė „Naujienos“, leidžianti Jonavos rajono laikraštį naujienos ir naujienų portalą jonavosnaujienos.lt. Šis sprendimas buvo priimtas „Achemo grupei“ norint konsoliduoti įmonių techninę bazę, patirtį ir mažinti administravimo kaštus, o įtakos žiniasklaidos priemonių turiniui tai neturės.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Rega

Gaila,kad kečiąsi vadovai.Iki šiol šis laikraštis buvo ir įdomiausias,ir objektyviausias,ir rimčiausias.

teip sakant

kakutis niekada neskesta, senas kysininkas, nuvares Kauno diena vel vadovaus. Uzuojauta Lietuvos zinioms.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS