„Litagra“ mažina grupės valdomų įmonių skaičių | Diena.lt

„LITAGRA“ MAŽINA GRUPĖS VALDOMŲ ĮMONIŲ SKAIČIŲ

  • 0

"Litagros prekyba" tampa akcine bendrove, tačiau kol kas įmonė neplanuoja leisti obligacijų ar žengti į biržą - įmonės vadovai pokyčius aiškina būtinybe supaprastinti "Litagros" grupės valdymo struktūrą, nes įmonės statusą pakeisti reikia, kadangi "Kėdainių grūdai" jungiama su "Litagros prekyba" ir šis sprendimas paskatino "Litagros prekybą" paversti akcine bendrove.

"Verslo žinios" rašo, kad permainų tikslas - kad "Litagra" taptų tikra valdančiąja bendrove ir į jos struktūrą būtų aiškiai įtraukti visi trys pagrindiniai grupės veiklos sektoriai - prekyba, žemės ūkio gamyba ir perdirbimas. Savo ruožtu kiekvieną sektorių apims trys didžiausios įmonės: "Joniškio grūdai" (perdirbimas), "Litagros prekyba" ir "Litagros" žemės ūkio centras, valdantis 7 grupei priklausančias žemės ūkio bendroves.

"Litagros" apyvarta šiemet, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu 2014 metais, sumažėjo, tačiau tai siejama ne su pačios įmonės veikla ar rinkos praradimu, bet su geopolitinėmis aplinkybėmis - pasauline pieno krize ir grūdų kainų mažėjimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS