„Litexpo“ vadovas J. Sakalauskas traukiasi iš pareigų: žada skirti laiko kūrybai | Diena.lt

„LITEXPO“ VADOVAS J. SAKALAUSKAS TRAUKIASI IŠ PAREIGŲ: ŽADA SKIRTI LAIKO KŪRYBAI

  • 3

Lietuvos parodų ir kongresų centro „Litexpo“ vadovas Jonas Sakalauskas nuo kovo traukiasi iš pareigų, sako norintis skirti daugiau laiko kūrybinei veiklai.

Tokiam sprendimui antradienį pritarė „Litexpo“ valdyba. Kol vyks nuolatinio vadovo atranka, valdyba paskyrė „Litexpo“ direktoriaus pareigas laikinai eiti šio kongresų centro Aptarnavimo skyriaus vadovą Vladislavą Teriošiną.

Anot „Litexpo“, J. Sakalausko apsisprendimą lėmė asmeniniai motyvai.

„Dėkoju valdybai už man parodytą pasitikėjimą. Tačiau nusprendžiau didesnį dėmesį skirti dainavimui ir kūrybinei veiklai, o kiek vėliau ketinu išbandyti save ir kitose srityse“, – pranešime cituojamas J. Sakalauskas.

J. Sakalauskas BNS teigė supratęs, kad nebespėja derinti pareigų „Litexpo“ ir koncertinės, kūrybinės veiklos.

Jis „Litexpo“ vadovavo nuo pernai liepos pabaigos, o anksčiau buvo Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro vadovas.

Tas dalykas brendo. Nežinau, kaip čia atsakyti. Atėjo laikas pasirinkti, aš pasirinkau.

 

„Jonas atnešė į bendrovę originalių idėjų, skatino komandą žvelgti į parodų bei renginių verslą nauju kampu. Linkime jam sėkmės naujuose karjeros iššūkiuose“, – sakė „Litexpo“ valdybos pirmininkė Ramutė Ribinskienė.

R. Ribinskienė sakė, kad toks sprendimas priimtas abipusiu valdybos ir J. Sakalausko sutarimu.

Paklausta, ar „Litexpo“ valdybą tenkino J. Sakalausko darbas įstaigoje, ji į klausimą neatsakė.

„Nežinau, ar skaitėte pranešimą spaudai, tai iš tikrųjų padėkojome jam. Daugiau komentarų neturiu“, – BNS sakė „Litexpo“ valdybos pirmininkė.

Tuo metu J. Sakalauskas tvirtino nežinantis, ar jo darbas valdybą tenkino. Jis taip pat pridūrė su valdyba sutaręs gerai, konfliktų neturėjęs.

„Mes konfliktų jokių neturėjome, finansiniai rezultatai šių metų yra geri, tai nežinau. Kolektyvas yra suformuotas, mūsų santykiai darbiniai buvo labai geri, bendravome betarpiškai ir tikrai visus sprendimus, net ir šitą, priėmėme kartu“, – kalbėjo jis.

Nei jis pats, nei R. Ribinskienė neatskleidė, ar traukimąsi iš vadovo pareigų inicijavo J. Sakalauskas.

„Aš daugiau negu pasakiau, matyt, negaliu pasakyti. Čia jau ne tiek svarbu“, – kalbėjo R. Ribinskienė.

„Tas dalykas brendo. Nežinau, kaip čia atsakyti. Atėjo laikas pasirinkti, aš pasirinkau, su valdyba sutarėme ir bendru sutarimu atsisveikinome“, – sakė J. Sakalauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Matyt, jau puspadžiai svyla..."varkę prasuko" ir neša kudašių!!!!!

Galimai

pats pažiūrėjo "nauju kampu"?

Nesusitvarko?

Gerai, kad traukiasi .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS