LJL vadovas: „Raguva“ beveik išlaisvinta, „Ventos“ gelbėjimas gali užtrukti | Diena.lt

LJL VADOVAS: „RAGUVA“ BEVEIK IŠLAISVINTA, „VENTOS“ GELBĖJIMAS GALI UŽTRUKTI

Finansinių sunkumų turinti „Lietuvos jūrų laivininkystė“ Senegale įstrigusį laivą „Raguva“ ketina išlaisvinti artimiausiu metu, tačiau dėl JAV esančio laivo „Venta“ iškilo problemų.

Finansinių sunkumų turinti „Lietuvos jūrų laivininkystė“ Senegale įstrigusį laivą „Raguva“ ketina išlaisvinti artimiausiu metu, tačiau dėl JAV esančio laivo „Venta“ iškilo problemų.

LJL vadovas Sigitas Dobilinskas BNS teigė, kad du iš trijų „Raguvos“ kreditorių jau atsiėmė areštus, o trečiojo advokatai teisme tai turi padaryti artimiausiu metu. Tačiau „Ventos“ įgula dėl atlyginimų nusisamdė teisininkus, todėl su jais gali prasidėti bylinėjimasis.

„Dėl „Raguvos“ turime patvirtinimus jau iš dviejų kreditorių, kad nuimtas areštas, iš trečiojo laukiame. Kreditorius perdavė, kad advokatam perduotas nurodymas, jog iš teismo paimtų dokumentus. Tai turėtų artimiausiu metu pajudėti. Su „Venta“ šiandien turim atsiskaityti, bet su „Venta“ kol kas bendraujame su įgulos nusamdytais advokatais. Įgulai sumokėta, bet advokatai savų niuansų ir dabar vyksta intensyviai derybos ir net galvojame JAV nusisamdyti savo advokatus, kad išspręstume problemas“, - BNS sakė S.Dobilinskas.

Jis tikino, kad kol kas nesulaukia iš „Ventos“ advokatų informacijos, ko konkrečiai norima. Tačiau LJL vadovas teigė, kad ketvirtadienį pervedami pinigai visiems „Ventos“ kreditoriams.

Trečiadienį S.Dobilinskas buvo susitikęs su premjeru ir susisiekimo ministru, Anot S.Dobilinsko, jis pateikė informaciją apie dabartinę situaciją bei ko ketinama imtis artimiausiu metu

LJL vadovo teigimu, kai nebegrės areštai, laivai, neturintys krovinio, bus siunčiami į naujus reisus.

„Žiūrim tiems laivams, kurie be krovinio su „Deltuva“ ir „Romuva“, kad kai jiems nebegrės areštas, bandysime toliau plaukti (gabenti krovinius - BNS)“, - teigė S.Dobilinskas.

LJL vadovas neatskleidė, kokia dalis iš 3 mln. eurų „Lietuvos geležinkelių“ suteikto kredito jau yra panaudota. Anot jo, tai yra komercinė paslaptis.

Pirmadienį S.Dobilinskas BNS teigė, kad tiek „Raguvą“, tiek „Ventą“ tikisi išlaisvinti šią savaitę.

Valstybės įmonė „Lietuvos geležinkeliai“ praėjusią savaitę suteikė 3 mln. eurų paskolą LJL, o SEB bankas liepos pabaigoje dar 9 mėnesiams - iki kitų metų balandžio - atidėjo LJL beveik 15 mln. eurų paskolų grąžinimo terminą. Vėlesnis paskolos grąžinimo terminas leido stabdyti LJL bankroto procedūras - Klaipėdos apygardos teismas bylą nutraukė praėjusį penktadienį.

LJL akcijos kotiruojamos „Nasdaq“ Vilniaus biržos Papildomajame prekybos sąraše.

GALERIJA

  • LJL vadovas: „Raguva“ beveik išlaisvinta, „Ventos“ gelbėjimas gali užtrukti
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

nu jo

dėl atlyginimų nusisamdė teisininkus, todėl su jais gali prasidėti bylinėjimasis. ????????? zmones nori savo uzdirbtu pinigu ir netik Ventos jureiviai o ir visu kitu laivu.

Pasvajokit

Nauji reisai,nauji nostaliai,pinigu isplavimai,nauji arestai,vel nesumoketi pinigai ir didejanci skola SEB-ui.

SIGIS

VYKSTA SEB BANKO TURTO GELBEJIMAS VISISKAI NUSISPJAUNANT I LIETUVOS DARBO KODEKSA IR JURININKUS
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS