M. Skuodis: M. Bartuška iš posto turėtų pasitraukti sausio pradžioje | Diena.lt

M. SKUODIS: M. BARTUŠKA IŠ POSTO TURĖTŲ PASITRAUKTI SAUSIO PRADŽIOJE

„Lietuvos geležinkelių“ vadovas Mantas Bartuška iš pareigų turėtų pasitraukti sausio pradžioje, sako susisiekimo ministras Marius Skuodis.

„Žinau preliminariai, kad kalba yra apie pasitraukimą sausio pradžioje, bet tai valdybos ir vadovo susitarimo klausimas“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė ministras.

„Esu tik bendrai apie tokius svarstymus informuotas, bet galutinių detalių nežinau“, – pridūrė jis.

„Lietuvos geležinkelių“ valdybos pirmininkas Kęstutis Šliužas antradienį paskelbė, kad siekiant deeskaluoti situaciją dėl besitęsiančio baltarusiškų trąšų tranzito per Lietuvą M. Bartuška pasitrauks po pereinamojo laikotarpio, tačiau konkretaus termino jis nenurodė.

K. Šliužas ketvirtadienį LTR radijui sakė, kad valdyba dėl M. Bartuškos atleidimo datos turėtų apsispręsti tikriausiai kitą savaitę.  

„Tiek įmonės interesas, tiek Manto interesas, tiek visų darbuotojų interesas, kad tas sprendimas būtų kuo greičiau. Mes šitą puikiai suprantam“, – sakė K. Šliužas. 

„Lietuvos geležinkelių“ atstovas Mantas Dubauskas BNS sakė, kad valdybos posėdis planuojamas kitą trečiadienį.

M. Bartuška BNS antradienį teigė, jog kartu su valdyba rastas geriausias sprendimas.

Buvęs naftos ir SGD krovos bendrovės „Klaipėdos nafta“ generalinis direktorius M. Bartuška „Lietuvos geležinkeliams“ vadovauja nuo 2016 metų gruodžio 16 dienos.

Tačiau jo penkerių metų kadencija skaičiuojama nuo 2018 metų sausio 1 dienos, kai įsigaliojo tokią kadenciją numatančios Valstybės ir savivaldybės įmonių bei Akcinių bendrovių įstatymų pataisos.

Pagal jas tas pats žmogus negali eiti vienos įmonės vadovo pareigų daugiau kaip dvi kadencijas iš eilės.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

niekaip nesuprantu

kodel zmogus kuris rupinosi lietuvos pelnu turetu trauktis, o kenkejas lieka poste?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS