Maisto ir veterinarijos tarnyba: „Marmaluzi“ gamintoja turi laiko pasitaisyti | Diena.lt

MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBA: „MARMALUZI“ GAMINTOJA TURI LAIKO PASITAISYTI

Maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) sako, kad kūdikių ir vaikų maisto produktų „Marmaluzi“ gamintojos pažeidimai yra grubūs, tačiau teikia jiems ištaisyti suteiksianti pakankamai laiko. Tuo metu bendrovė pabrėžia ištaisiusi dalį pažeidimų, o likusių taisyti neketina.

Pasak tarnybos, nuo 2017 metų stebimi įmonės „Straikas“ ženklinimo ir maisto produktų reklamos pažeidimai, jų aprašymuose vartojami draudžiami teiginiai apie jų savybes, maistingumą ir sveikumą.

„Mes pasiryžę susitikti, išaiškinti, pakonsultuoti, (...) suteikti visą pagalbą įmonei geriau suprasti, rasti ir teiginių pagrįstumą. O dėl laiko, nesam apriboti, nesuspausti laike, suprantame ir kovido situaciją, ekonominę situaciją. Suteiksime pakankamai laiko įmonei, ir metus, ir jeigu reikia ir daugiau, bet iš principo, tai negali tęstis amžinybę“, – spaudos konferencijoje sakė tarnybos vadovas Darius Remeika.

Jo teigimu, tarnyba trečiadienį gavo įmonės raštą, kuriame ji sutinka su nemaža dalimi ženklinimo pažeidimų ir įsipareigojo juos ištaisyti.

Tarnybos Vilniaus departamento vadovė Vaida Barkovskienė sakė, kad dėl pažeidimų įmonę perspėjo dar pernai vasarį, tačiau tuomet ji nesutiko jų nepašalinti.

„Pažeidimai jau nuo pernai vasario dar yra internetinėje erdvėje, niekaip nerandam dialogo, kad pažeidimai būtų pašalinti“, – spaudos konferencijoje sakė V. Barovskienė.

Ji taip pat pabrėžė, jog tarnyba negali daryti išlygų nė vienai įmonei.

„Straiko“ marketingo vadovė Jurgita Petrulionė BNS sakė, kad didžiąją dalį pažeidimų įmonė yra ištaisiusi, tačiau dėl kai kurių teiginių naudojimo pagrįstumo ji turi įrodymų ir jų pašalinti neketina.

„Mes nesutinkame, kad negalime kurti pasakų, kad negali burokas skleisti geležinės energijos, nesutinkame, kad negalime savo produktų vadinti subalansuota mityba, kad „Marmaluzi“ kruopyčių negalime vadinti kruopytėmis“, – BNS sakė J. Petrulionė.

Pasak jos, jei dėl to įmonei būtų skiriamos baudos, ji kreiptųsi į teismą.

Tuo metu tarnybos Maisto skyriaus laikinoji vadovė Ona Keblienė sakė, teiginiai apie sveikumą ir maistingumą yra griežtai reglamentuojami, o teiginiai apie gydymą ar profilaktiką maisto produktuose – griežtai draudžiami.

Pasak jos, baudą dėl Reklamos įstatymo pažeidimo gali skirti Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba, ir nagrinėdama bylas jį atsižvelgs į visas aplinkybes, įskaitant ir tai, ar įmonė geranoriškai šalino nustatytus pažeidimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Vika

Nematau nieko tokio blogo, ką turėtų, ir , kaip "Marmaluzi" pasitaisyti. ??? Maisto kokybė gera. KO trūksta ? )

Nuomonė

ar ne laikas tas sovietines tarnybas išvaikyti? Jos parazituoja ir tyčiojasi iš verslo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS