Maitinimo įstaigų lankytojus troškulį malšinti kviečia nemokamu vandeniu iš čiaupo | Diena.lt

MAITINIMO ĮSTAIGŲ LANKYTOJUS TROŠKULĮ MALŠINTI KVIEČIA NEMOKAMU VANDENIU IŠ ČIAUPO

  • 6

Vanduo yra visų mūsų gyvybės ir sveikatos šaltinis – šią nenuginčijamą tiesą žinome visi. Visgi, viena opiausių problemų, su kuria susiduriame XXI amžiuje – vandenynų tarša plastiku. Šiuo metu vandenynus teršia apie 5,25 trilijono plastiko gabalėlių. Siekiant skatinti visuomenę labiau rūpintis savo sveikata ir tausoti aplinką, trečius metus iš eilės didžiuosiuose Lietuvos miestuose organizuojama kampanija „Vanduo – gyvenimas. Dalinkis!“.

Šią iniciatyvą prieš trejus metus pirmą kartą pristatė bendrovė „Vilniaus vandenys“ kartu su miesto savivaldybe. Praėjusiais metais šiuo pavyzdžiu pasekė bendrovės „Klaipėdos vanduo“ bei „Kauno vandenys“, kurios šiemet tęsia tradiciją ir ragina visas viešojo maitinimo įstaigas jungtis prie iniciatyvos „Vanduo – gyvybė. Dalinkis!“ bei klientus nemokamai vaišinti vandeniu iš čiaupo.

„Praėjusiais metais ši iniciatyva sulaukė didžiulio uostamiesčio viešojo maitinimo, viešbučių susidomėjimo ir nemokamai vandeniu iš čiaupo svečius vaišino daugiau nei 20 įmonių. Džiaugiamės, kad Klaipėdos verslas prisideda skatinant gyventojų sveikatingumą, atsisako vandens plastiko buteliukuose, taip atkreipdamas dėmesį ir parodydamas savo socialinę atsakomybę prieš visame pasaulyje vykstančią globalią taršos plastiku problemą. O mes, kaip įmonė, užtikriname, kad vandenį iš čiaupo gerti yra saugu ir sveika, jame daug mineralų ir kasdien atsakingai tikriname jo kokybę laboratorijoje“, – sakė bendrovės „Klaipėdos vanduo“ generalinis direktorius Benitas Jonikas.

Šią savaitę prasidėjusi iniciatyva „Vanduo – gyvenimas. Dalinkis!“ vyks iki rugsėjo pabaigos. Vyksiančios kampanijos metu Klaipėdoje, Kaune ir sostinėje veikiantys restoranai, kavinės, barai, viešbučiai klientus kvies atsigaivinti šviežiu, gaiviu, sveiku, mineralų prisotintu vandeniu iš čiaupo nemokamai ir taip atsisakyti vandens plastiko buteliukų.

„Pasaulyje kas minutę yra parduodama daugiau nei milijonas plastiko buteliukų vandens, o Europai brėžiant aiškią Žaliojo kurso kryptį, kiekvieno verslo prisidėjimas prie aplinkai draugiškų sprendimų yra sveikintinas ir reikšmingas žingsnis sąmoningos visuomenės link. Džiaugiuosi, kad Klaipėdoje atsiranda vis daugiau socialiai atsakingų įmonių, kurios ne tik inicijuoja tokias akcijas, bet ir noriai jungiasi. Skatinti gerti vandenį iš čiaupo – mažas, bet labai reikšmingas kiekvieno žingsnis, prisidedantis prie tvarios Klaipėdos kūrimo“, – sakė Klaipėdos miesto meras Arvydas Vaitkus.

Pastarųjų metu patirtis atskleidė, kad viešųjų maitinimo ir apgyvendinimo paslaugas teikiančių įstaigų lankytojai noriai susitelkė vieningam tikslui ir malšino troškulį vandeniu iš čiaupo. Tokio gyventojų sąmoningumo akcijos iniciatoriai tikisi sulaukti ir šiemet.

„Šia iniciatyva norime paskatinti vietos verslininkus prisidėti prie žmonių kasdienio vartojimo įpročių keitimo: gerti vandenį iš čiaupo, vienkartinius plastiko buteliukus keisti daugkartiniais, kuriuos Kauno mieste galima prisipildyti viešosiose vietose esančiose lauko gertuvėse. Šią vasarą iki Valstybės dienos minėjimo mieste bus įrengtos dar dvi modernios lauko vandens stotelės: prie Trijų Mergelių pėsčiųjų tilto, vedančio į Panemunės šilą, ir Lampėdžių paplūdimyje. Rinkdamiesi vandenį iš čiaupo, galite ne tik sutaupyti, bet ir prisidėti prie plastiko vartojimo mažinimo“, – sakė bendrovės „Kauno vandenys“ vadovas Ramūnas Šulskus.

Antrus metus iš eilės akcijoje dalyvaujančios bendrovės „Klaipėdos vanduo“ ir „Kauno vandenys“ kiekvienai prie kampanijos prisijungsiančiai įmonei, kavinei, restoranui kompensuos po 1000 litrų vandens kiekvieną mėnesį.

Kviečiama uostamiesčio ir visos šalies verslo atstovus susitelkti ir iki pat vasaros pabaigos dalinti vandenį iš čiaupo nemokamai!

Norintys prisijungti kviečiami registruotis:

https://docs.google.com/forms/d/1V7v7AQrYWpBWURwKnvEShZOKYLbedDDKaOnc6WtBeMc/edit?pli=1

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Artas

O kaip su skaitikliais.... Ar maitinimo įstaiga moka?

Reikia tausoti maista

Todel atsigetei vandens, o i tuscia stikline primizai ir davei sekanciam, kitas igere mizala ir primizo i stikline ir taip toliau. Tik tokiu budu apsauguosim gamta.

palangoj

semia is juros-sako cia ,,vytautas,,todel surokas biski
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS