„Malsenos plius“ eksporto geografiją keičia nuvertėjęs rublis | Diena.lt

„MALSENOS PLIUS“ EKSPORTO GEOGRAFIJĄ KEIČIA NUVERTĖJĘS RUBLIS

  • 0

Eksporto geografiją įmonei "Malsena plius" pakeitė nuvertėjęs rublis,o eksportuojančios maždaug dešimtadalį savo gaminių bendrovės eksporto vadovo Žilvino Pakelčio teigimu, pastaruoju metu daugiau miltų nuperka ir Afrikos šalys, rašo "Lietuvos rytas".

"Eksporto geografija keičiasi. Ir ne tik dėl to, kad Rusija arba Baltarusija perka jų mažiau. Tiesiog po embargo, nuvertėjus Rusijos rubliui, mums ekonomiškai nebenaudinga prekiauti su šiomis valstybėmis. Be to, priversti taupyti rusai ėmė pirkti vietinę - ne tokią kokybišką, bet pigesnę produkciją", - paaiškino Ž.Pakeltis.

"Malsena plius" jau antrus metus, sudariusi sutartis su ūkininkais, tiekia jiems skandinaviškų veislių avižas sėklai ir vėliau, supirkusi grūdus, iš jų gamina avižinius dribsnius.Ruginiai ir kvietiniai miltai, jų mišiniai, manai, sėlenos gabenami į Skandinavijos šalis, daugiausia jų parduodama Danijos, Švedijos, Suomijos kepykloms bei perdirbimo įmonėms.

Pasak "Lietuvos ryto", miltų kainos per metus beveik nepakito - šiek tiek - 8 euro centais pabrango tik aukščiausios rūšies miltai, tačiau batono ir duonos kainos per metus pasistiebė maždaug 12-15 proc. - batonas pabrango nuo 5,37 iki 5,98 euro, balta duona - nuo 4,25 iki 4,87 euro,

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS