Maltos teismas uždegė žalią šviesą „Akropolių“ sandoriui | Diena.lt

MALTOS TEISMAS UŽDEGĖ ŽALIĄ ŠVIESĄ „AKROPOLIŲ“ SANDORIUI

  • 0

Balandžio 12 d. Maltoje vykusio teismo posėdžio metu buvo nuspręsta toliau nesvarstyti „Relvit Ltd.“ ir vieno jos akcininkų p. Mindaugo Marcinkevičiaus bylų, kol bus užbaigtos „Relvit Ltd.“ derybos su UAB „Vilniaus prekyba“ dėl šios pasiūlymo įsigyti prekybos ir pramogų centrus „Akropolis“.

Kitas teismo posėdis paskirtas jau vasarą, birželio 20 d., kai bus pasibaigęs UAB „Vilniaus prekyba“ pateikto siūlymo galiojimas.

„Teisėjas pasiūlė atidėti šalių įrodymų nagrinėjimą ir sulaukti transakcijos dėl UAB „Vilniaus prekyba“ pateikto pasiūlymo įsigyti prekybos ir pramogų centrus „Akropolis“ pabaigos. Tai rodo, kad, teismo manymu, „Relvit Ltd.“ veikia tinkamai, įskaitant ir tai, kad pateikia akcininkams reikalingą informaciją, kuri jiems padėtų apsispręsti dėl sandorio. Kas dar svarbiau, teismo posėdžio metu šalys susitarė, jog jei transakcija, dėl kurios deramasi šiuo metu, bus sėkmingai užbaigta, tuomet jos atsiims viena kitos atžvilgiu paduotus ieškinius, susijusius su „Akropolių“ sandoriu“, - po teismo posėdžio Maltoje sakė bendrovės „Relvit Ltd.“ direktorė Lina Karkliauskaitė.

Norą iš „Relvit Ltd.“ įsigyti prekybos ir pramogų centrus „Akropolis“ UAB „Vilniaus prekyba“ išreiškė dar 2015 m., tačiau konkuruojančius su „Akropoliais“ verslus turintis p.Marcinkevičius teismuose bandė sustabdyti sandorį dar jo užuomazgoje, argumentuodamas, kad jam kaip akcininkui trūksta informacijos, kuri padėtų apsispręsti balsuojant dėl sprendimo. 

Tiesa, teismų sprendimai tiek Maltoje, tiek Lietuvoje M.Marcinkevičiui buvo nepalankūs – Maltos teismas dar pernai gegužę konstatavo, kad „Relvit Ltd.“ valdyba organizuodama sandorį su UAB „Vilniaus prekyba“ elgėsi korektiškai ir skaidriai visų akcininkų atžvilgiu. Tą patį 2015 m. spalio 21 d. konstatavo ir teismas Lietuvoje.

Kaip jau buvo skelbta žiniasklaidoje, investicijų valdymo bendrovė „Lords LB Asset Management“, kurioje didžiausią akcijų paketą turi verslininkas Mindaugas Marcinkevičius, 2013 m. įsigijo prekybos centrus „Arena“ Šiauliuose, Klaipėdoje, Alytuje ir Marijampolėje, taip pat „Depo“ ir „Stirnu“ Rygoje, „Rietumu“ Liepojoje ir „Valdeka“ Jelgavoje, taip pat prekybos centrą „Mandarinas“ Vilniuje, prekybos centrą Kaune ir teigia šiuo metu besižvalganti naujų įsigijimų.

„Relvit Ltd.“ yra vienų didžiausių Baltijos šalyse prekybos ir pramogų centrų „Akropolis“ akcininkė. Bendrovės įmonių grupei be kita ko priklauso Vilniaus, Klaipėdos ir Šiaulių „Akropoliai“, vystomi NT projektai Rygoje bei žemės sklypai Lietuvoje, Estijoje, Bulgarijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS