Prekybos centrai grynųjų eurų nepritrūko | Diena.lt

PREKYBOS CENTRAI GRYNŲJŲ EURŲ NEPRITRŪKO

  • 3

Sausio 1-ąją Lietuvoje įvedus eurą, didžiausiuose prekybos tinkluose grynųjų pinigų kol kas nepritrūko, o pirmą dieną - ketvirtadienį - visi tinklai dirbo be trikdžių, nors kai kurie jų - dar ne visu pajėgumu.

Bendrovės „Maxima LT“ komunikacijos vadovė Renata Saulytė teigia, kad atsiskaitymai nesutriko, nes euro įvedimui buvo ruošiamasi iš anksto, o daugiausia sumaišties buvo tarp pirkėjų.

„Dvi valiutos piniginėje (...), prie kasų žmonės stovėjo ilgiau, ilgiau žiūrėjo į čekius, ilgiau skaičiavo. (...) Viską reikėjo paaiškinti klientams, ypač senyvo amžiaus, kuriems pakankamai keblu duoti vieną valiutą, o gauti grąžą kita“, - LRT radijui penktadienį teigė R.Saulytė.

Pasak jos, kai kurie pirkėjai reikalavo grąžą atiduoti ne eurais, o litais.

R.Saulytė pabrėžė, kad eurų tinklas nepritūko: „Planavome gerokai iš anksto, susiskaičiavome pagal kiekvienos parduotuvės apyvartas, kiek mums prireiks eurų, ir jų atsargomis pasirūpinome“.

Tinklo atstovė taip pat pabrėžė, kad daugiau pirkėjų pirmąją euro įvedimo dieną atsiskaitė kortelėmis: „Taip išvengdami sumaišties ir palengvindami darbą prekybos centrui“.

Vieno didžiausių Lietuvoje prekybos tinklų „Rimi Lietuva“ viešųjų ryšių vadovė Giedrė Bielskytė BNS tvirtino, jog pirmąją metų dieną dirbo visos prekybos tinklo parduotuvės, jos nepritrūko grynųjų eurų.

„Pirkėjai labai domėjosi atiduodama grąža, ilgiau nagrinėjo gautą eurų kiekį, taip pat detaliai nagrinėjosi pirkimo čekius. Eurų grąžai užtekome, tačiau nors pirmomis metų dienomis pirkėjų sulaukėme panašiai tiek pat, kaip ir praėjusiais metais, jie dažniau norėjo mokėti stambiomis litų kupiūromis“, - teigė G.Bielskytė.

Prekybos tinklą „Norfa“ valdančios bendrovės „Norfos mažmena“ atstovas spaudai Darius Ryliškis BNS sakė, kad sausio 1 dieną dirbo tik trys tinklo parduotuvės, grynųjų eurų jos nepritrūko.

„Vakar pas mus dirbo tik trys parduotuvės visoje Lietuvoje. Po vieną Vilniuje, Šiauliuose ir Raseiniuose. Jokių nesklandumų dėl euro nebuvo, nes mes buvome gerai pasiruošę. Atsargos eurų buvo pakankamos, net su kaupu“, - kalbėjo D.Ryliškis.

Jo teigimu, tinklas tikėjosi, kad bus pirkėjų, kurie naudos parduotuvę kaip valiutos keityklą, pirkdami nebrangias prekes ir atsiskaitydami didelėmis kupiūromis, tačiau pirkėjų srautai buvo labai nedideli.

„Pirmoji savaitė turėtų būti, kaip ir visos savaitės po Naujųjų metų, kai pirkėjų srautas yra štilinis“, - BNS sakė D.Ryliškis.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

miestietė

Na taip viskas "sklandžiai" vyksta,tik kodėl IKI prekybos centre "Bitutėje" galima atsiskaityti tik banko kortele,pačiais eurais negalima.Kažkaip įdomiai gaunasi,,Eilės per visą parduotuvę prie 4 kasų,tikrai pasiekimas,,

netiesa

dukra vakar RIMI šiaurės miestelyje pirko prekių ir pateikė stambią kupiūrą litais gražą gavo litais nes atseit eurų tiek nebuvo

Nomeda

Šiandien 10val. Kaune, Veiverių g. Esančioje Maxsimoje atsiskaityti kortele nebuvo galimybės - sistema neveikė. Taigi viskas vyksta 'sklandžiai'.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS