„Maxima grupė“ turi naują generalinę direktorę | Diena.lt

„MAXIMA GRUPĖ“ TURI NAUJĄ GENERALINĘ DIREKTORĘ

Naujoji „Maxima grupės“ valdyba priėmė sprendimą iš generalinio direktoriaus pareigų atšaukti pareigas vos mėnesį einantį Justą Riaubą ir naująja įmonės vadove paskirti Jolantą Bivainytę. Ji šias pareigas pradeda eiti nuo ketvirtadienio.

Kaip Eltą informavo „Maxima grupės“ atstovė, J. Riauba įmonės vadovo pareigas ėjo laikinai. Jis buvo paskirtas po to, kai įmonių grupę paliko Dalius Misiūnas, kuris įmonei vadovavo nuo praėjusių metų vasario iki šių metų balandžio mėn. Tuo metu sprendimas dėl „Maxima grupės“ vadovo pasikeitimo priimtas abipusiu susitarimu, išsiskyrus požiūriui su „Vilniaus prekyba“ dėl tolesnio įmonės veiklos vystymo klausimų.

Taip pat bendrovės stebėtojų taryba priėmė sprendimą pakeisti bendrovės valdybos sudėtį. Iš bendrovės valdybos atšaukti Justas Riauba, Mantas Kuncaitis ir Tomas Kibildis ir paskirti nauji valdybos nariai: Edvinas Volkas, Marko Poder ir Jolanta Bivainytė. „Maxima grupės“ valdybos pirmininke išrinkta Meri Navickė, pranešama per Vilniaus vertybinių popierių biržą „Nasdaq“.

Atnaujintai bendrovės valdybai priklauso „Vilniaus prekybos“ valdybos pirmininkė M. Navickė, bendrovės generalinė direktorė J. Bivainytė ir penkių bendrovės antrinių įmonių, valdančių mažmeninės prekybos tinklus skirtingose šalyse, vadovai: „Maxima LT“ vadovė Kristina Meidė, „Maxima Latvija“ vadovas Andris Vilcmejeris, „Maxima Eesti“ vadovas Marko Poderis, „Stokrotka“ tinklo Lenkijoje vadovas Arūnas Zimnickas bei „Maxima Bulgaria“ vadovas Edvinas Volkas.

ELTA primena, kad balandžio 9 d. pranešta, jog „Maxima grupės“ generalinio direktoriaus pareigose D. Misiūną pakeitė J. Riauba. J. Riauba išrinktas ir bendrovės valdybos pirmininku.

J. Riauba nuo 2013 m. ėjo vadovaujamas pareigas skirtingose grupės įmonėse, atsakingose už investicijas. Prieš prisijungdamas prie „Maxima grupės“ jis koordinavo bendrovės „Metodika“ B.V. verslo plėtros projektus. „Metodika“ B.V. yra „Vilniaus prekybą“ ir „NDX Group“ kontroliuojanti Olandijos bendrovė, kartu atliekanti ir Nerijaus Numavičiaus šeimos biuro funkcijas.

Kaip teigiama pranešime, sprendimas dėl „Maxima grupės“ vadovo pasikeitimo priimtas abipusiu susitarimu, išsiskyrus požiūriui su „Vilniaus prekyba“ dėl tolesnio įmonės veiklos vystymo klausimų. Sutarta, kad tokiomis aplinkybėmis „Maxima grupės“ vairą turėtų perimti naujas vadovas.

D. Misiūnas „Maxima grupei“ vadovavo nuo 2018 m. vasario mėnesio.

Kaip ELTA jau skelbė, trečiadienį ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto valdyba universiteto D. Misiūną išrinko rektoriumi. Naujasis universiteto vadovas paskirtas ketverių metų kadencijai, savo pareigas jis pradės eiti nuo šių metų rugpjūčio 26 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Arvydas

Labas, norėčiau išsisakyti, skaudžiausia tai yra, kaip Jūsų įmonės darbuotojas Valerijus dirbantis adresu: K. Mindaugo pr. 49, Kaunas, lietė rankom seksualiai priekabiavo ir sako atia, mano gyvenimo draugiai Renatai Karpavičieniai kuri dirbo pas Jus, po vienuolikos metų atidirbtų MAXIMOS P.C., išėjo iš darbo, darbdavys neužtikrino tai, kad seksualinis iškrypėlis nedirbtu su mano drauge.

Taigi,

Svarbiausia, kad tie ir tos vadoves butu protingi vadovai, realiai suprantantys parduotuviu vadovu darba, o ne tik reikalauti, kad butu vykdomi rodikliai. O jeigu ir nauji vadovai bus tokie patys kaip ir buve…., nieko gero nebus…. Visiems su visais reikia elgtis ir kalbeti zmoniskai, protingai, pagarbiai. Ir dar, sitose pareigose turetu buti vyrai, moterys per daug aikstingos.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS