„Maxima LT“ į tinklo plėtrą šiemet investavo beveik 13 mln. eurų | Diena.lt

„MAXIMA LT“ Į TINKLO PLĖTRĄ ŠIEMET INVESTAVO BEVEIK 13 MLN. EURŲ

  • 1

Bendrovė „Maxima LT“, įgyvendindama 2015 metų savo prekybos tinklo plėtros Lietuvoje planą, į naujų parduotuvių atidarymą ir jau veikiančių atnaujinimą investavo beveik 13 mln. eurų. Šiandien atidaryta paskutinė šiemet naujai pastatyta „Maxima X“ parduotuvė Vilniuje (Nemenčinės pl.), o Panevėžyje duris atvėrė atnaujinta „Maxima XX“. Per šiuos metus Lietuvoje iš viso atidarytos šešios naujos „Maxima“ parduotuvės ir dešimt jų – atnaujinta.

„Atidarydami vieną naują ir vieną atnaujintą parduotuvę pabaigiame šių metų plėtrą. Suplanuotus tinklo plėtros planus pavyko įgyvendinti maksimaliai – t. y. atidarėme ir atnaujinome tiek parduotuvių, kiek ir planavome, ten, kur ir planavome, visas jas suspėjome atidaryti laiku, ir, svarbiausia, visos jos pateisina klientų lūkesčius – apie tai byloja išaugę klientų srautai ir šių parduotuvių veiklos rezultatai. Vis tik ambicingiausia plėtra ir didžiausios investicijos į plėtrą suplanuotos kitąmet“, – sako bendrovės „Maxima LT“ generalinis direktorius Žydrūnas Valkeris.

Šiandien atidaryto prekybos centro „Maxima X“ Vilniuje, adresu Nemenčinės pl. 33, prekybos plotas siekia 600 kv. metrų, čia sukurta beveik 40 naujų darbo vietų. Atsinaujinusio „Maxima XX“ prekybos centro Panevėžyje prekybinis plotas – 1500 kv. metrų, čia dirba 80 darbuotojų. Investicijos į šias parduotuves siekia daugiau nei 4 mln. eurų.

Pasak  Maxima LT“ vadovo, šiemet, kaip ir pastaruosius kelerius metus, „Maxima“ prekybos tinklas plėtėsi nuosaikiai – naujos parduotuvės buvo atidaromos ten, kur jų trūksta, kur užtikrinamas patogesnis apsipirkimas vietos bendruomenėms. Pagrindinis dėmesys buvo sutelkiamas į jau veikiančių parduotuvių atnaujinimą, siekiant, kad jos kuo geriau atitiktų šiuolaikinių pirkėjų poreikius asortimentui, kokybei, patogiam prekių išdėstymui, palankioms kainoms, maloniam ir greitam aptarnavimui, papildomų paslaugų teikimui. Būtent tam, vykdant plėtrą bei tinklo atnaujinimą ir buvo skiriamos pagrindinės investicijos.

Šiemet pastatytos keturios naujos „Maxima X“ parduotuvės. Jos duris atvėrė Varėnoje, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Vilniuje. Taip pat, dvi didesnio „Maxima XX“ formato – Jonavoje ir Vievyje. Atnaujinta ir modernizuota dešimt parduotuvių skirtinguose Lietuvos miestuose – Vilniuje, Kaune, Palangoje, Jonavoje, Panevėžyje ir Kretingoje.  Įgyvendindama savo prekybos tinklo plėtrą bendrovė „Maxima LT“ 2015 metais sukūrė beveik 400 naujų darbo vietų.

Vis tik, „Maxima LT“ vadovo teigimu, didžiausia tinklo plėtra per pastarąjį dešimtmetį numatyta kitąmet. 2016-taisiais prekybos tinklas „Maxima“ planuoja atidaryti 20 naujų ir atnaujinti maždaug 10 parduotuvių. Metų pabaigoje turėtų būti užbaigtas ir pradėtas eksploatuoti ir naujas bendrovės „Maxima LT“ administracinis pastatas sostinės Naugarduko gatvėje (Naugarduko g. 84). Bendrovės planuojamos investicijos vien į šio pastato statybas ir įrengimą sieks rekordinę sumą – 15  mln. eurų.

Šiuo metu „Maxima“ prekybos tinklui priklauso 234 prekybos centrai Lietuvoje, kasdien juose apsiperka daugiau nei 0,5 mln. pirkėjų, jose dirba daugiau nei 16 tūkst. darbuotojų.

GALERIJA

  • „Maxima LT“ į tinklo plėtrą šiemet investavo beveik 13 mln. eurų
Bendrovės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kestas

drauge mano tomukas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS