„Maxima“ ragina apsipirkimą planuoti atsakingai: primena saugumo taisykles | Diena.lt

„MAXIMA“ RAGINA APSIPIRKIMĄ PLANUOTI ATSAKINGAI: PRIMENA SAUGUMO TAISYKLES

  • 1

Sparčiai daugėjant koronaviruso atvejų skaičiui šalyje, lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ ir toliau didžiausią prioritetą skiria darbuotojų bei klientų saugumui. Aktyvėjant pasiruošimui Vėlinėms, prekybos centruose toliau griežtai laikomasi visų Vyriausybės nustatytų reikalavimų bei rekomendacijų, o parduotuvėse ketinantiems apsilankyti klientams primenama, kaip užtikrinti ne tik savo, bet ir aplinkinių saugumą.

Svarbu galvoti ne tik apie save

Visose prekybos tinklo parduotuvėse įrengtos organinio stiklo pertvaros prie kasų, sužymėti saugūs atstumai, stovint prie vitrinų ir kasų, laikomasi sugriežtintų higienos reikalavimų: kasdien reguliariai dezinfekuojami vežimėliai ir krepšeliai bei kiti įvairūs paviršiai, parduotuvių vėdinimui padidinta šviežio oro cirkuliacija.

„Nuo pat pandemijos pradžios didžiausią dėmesį skiriame darbuotojų ir klientų apsaugai. Puikiai suprantame, kad dalis pirkėjų neturi kitų galimybių įsigyti būtiniausių produktų, todėl mes privalome užtikrinti jiems saugias sąlygas tą padaryti. Kadangi koronavirusas gali paliesti kiekvieną, negalime atsipalaiduoti nė minutės“, – akcentuoja „Maximos“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

Be apsauginės veido kaukės ir saugios distancijos klientus taip pat primygtinai rekomenduojame dezinfekuoti rankas bei naudoti pirštines. Nemokamai dezinfekcinį skystį bei vienkartines pirštines galima rasti „Maximos“ parduotuvėse prie įėjimo.

Anot jos, siekiant kuo greičiau pažaboti pandemiją ir išvengti pavojingos infekcijos, apie saugumą turi galvoti ne tik prekybos tinklai, bet ir patys klientai. Todėl pastarieji į parduotuves turėtų keliauti tik esant būtinybei, o atvykę laikytis visų saugos reikalavimų bei rekomendacijų, kad neužsikrėstų patys ar neužkrėstų aplinkinių.

Padės distancija ir higiena

E. Dapkienė primena, kad į parduotuves rekomenduojama atvykti apsipirkti vienam asmeniui iš šeimos, o pirkinius planuoti ilgesniam laikotarpiui, kad būtų išvengta dažnesnių apsilankymų prekybos vietose. Kartu su savimi svarbu nepamiršti apsauginės veido kaukės ar skydelio, laikytis saugaus bent dviejų metrų atstumo iki kitų žmonių ir nepamiršti higienos.

„Be apsauginės veido kaukės ir saugios distancijos klientus taip pat primygtinai rekomenduojame dezinfekuoti rankas bei naudoti pirštines. Nemokamai dezinfekcinį skystį bei vienkartines pirštines galima rasti „Maximos“ parduotuvėse prie įėjimo“, – primena prekybos tinklo atstovė.

Reaguodama į padėtį šalyje, „Maxima“ iki lapkričio 11 d. pirkėjams nemokamai dalins ir apsaugines veido kaukes. „Didžiųjų parduotuvių pirkėjams kaukes dalinsime mūsų parduotuvių informacijos kasose. Mažesnėse „Maximos“ parduotuvėse, kuriose informacijos kasų nėra, kaukės bus dalijamos vienoje iš įprastų kasų“, – informuoja E. Dapkienė.

Primenama, kad pavasarį buvo atlikta tinklo „Barbora Express“ plėtra ir daugelyje šalies miestų atsirado pirkinių atsiėmimo stotelės. Pirkėjai kviečiami naudotis šiomis pirkinių atsiėmimo stotelėmis. Tokiu būdu jie galės įsigyti visas reikalingas prekes išvengdami ėjimo į parduotuvę.

Dėmesys darbuotojams

Pasak E. Dapkienės, jei žmogus jaučiasi prastai, yra pasireiškę pirmieji peršalimo simptomai, jam primygtinai rekomenduojama nesilankyti parduotuvėje ir derėtų likti namie. Tuo metu, esant parduotuvėje ir norint čiaudėti, tą rekomenduojama daryti į nosinaitę ar vidinę alkūnės dalį. Klientų be reikalo taip pat prašoma neliesti lentynose esančių prekių.

„Viliamės, kad visos prevencinės priemonės, kurių imamės, padės išvengti COVID-19 susirgimų plitimo. Visgi šiuo atveju ne mažiau svarbi kiekvieno iš mūsų atsakomybė, todėl primygtinai kviečiame būti sąmoningiems bei nerizikuoti tiek savo, tiek aplinkinių sveikata“, – kalba E. Dapkienė.

Skirdama didžiulį dėmesį klientų saugumui, „Maxima“ taip pat rūpinasi ir visais savo darbuotojais. Prekybos tinklas savo esamus ir būsimus darbuotojus yra apdraudęs specialiu draudimu nuo koronaviruso. Darbuotojai taip pat yra aprūpinti būtinomis apsaugos priemonėmis – medicininėmis kaukėmis ar apsaugos skydeliais, pirštinėmis, dezinfekciniais rankų skysčiais. Kasdien darbuotojams yra matuojama temperatūra. Jeigu darbuotojai jaučiasi prastai, turi peršalimo ar gripo simptomų, jų prašoma likti namuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pirkėjas

Jau seniai neperku sudmaksėj ir toliau nesiruošiu ten eiti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS