„Maximos grupei“ vadovaus D. Misiūnas | Diena.lt

„MAXIMOS GRUPEI“ VADOVAUS D. MISIŪNAS

  • 0

Buvęs valstybės valdomos energetikos grupės „Lietuvos energija“ ir koncerno SBA baldų grupės vadovas Dalius Misiūnas nuo ketvirtadienio vadovaus didžiausią mažmeninės prekybos tinklą Baltijos šalyse valdančiai bendrovei „Maximos grupė“, pranešė grupė.

D. Misiūnas, be to, bus įmonės valdybos vicepirmininkas, vadovaus franšizės bei grupės agentavimo bendrovei „Franmax“.

„Esame didžiausia lietuviško kapitalo grupė Baltijos šalyse ir džiaugiamės galėdami pritraukti aukščiausio lygio vadovus. Tinkamų klausimų iškėlimas ir greiti, pamatuoti sprendimai – brandžios organizacijos požymiai. Daliaus įsitraukimas į komandą, jo sukaupta kompetencija ir profesionalumas taps reikšminga dalimi, siekiant tvaraus verslo vertės augimo“, – pranešime spaudai tvirtino „Maximos grupės“ valdybos pirmininkas Petras Jašinskas.

Dabartinis „Maximos grupės“ vadovas Robertas Čipkus tęs karjerą vienoje didžiausių verslo grupių „Vilniaus prekyba“ – čia jis bus valdybos narys ir verslo plėtros vadovas. Tuo metu „Franmax“ vadovaujantis Gintaras Jasinskas taps tos pačios įmonės komercijos direktoriumi.

D. Misiūnas SBA viceprezidentu tapo praėjusių metų spalio 11 dieną, o SBA baldų grupei pradėjo vadovauti gruodžio 11 dieną. Iš „Lietuvos energijos“ vadovo pareigų jis pasitraukė pernai rudenį po to, kai Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradėjo tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo, atskleidžiant Finansų ministerijai pateiktą įslaptintą informaciją apie vieną iš kandidatų į „Lietuvos energijos“ stebėtojų tarybą. Vėliau STT tyrimą nutraukė.

„Vilniaus prekybos“ grupei priklausanti „Maximos grupė“ valdo prekybos tinklus „Maxima“ (Baltijos šalyse), „Aldik“ (Lenkijoje), „T-Market“ (Bulgarijoje) ir elektroninę parduotuvę „Barbora“. Konsoliduota grupės apyvarta pernai siekė 2,69 mlrd. eurų.

Pagrindinis „Vilniaus prekybos“ akcininkas yra Londone gyvenantis verslininkas Nerijus Numavičius.

Profesinis iššūkis

Didžiausią mažmeninės prekybos tinklą Baltijos šalyse valdančios bendrovės „Maximos grupė“ vadovu skiriamas D. Misiūnas teigia, kad šį karjeros sprendimą lėmė profesiniai iššūkiai ir galimybė pasisemti naujų žinių.

D. Misiūnas nekomentuoja „Maximos grupę“ valdančios „Vilniaus prekybos“ pagrindinio akcininko Nerijaus Numavičiaus konflikto su smulkiuoju akcininku Mindaugu Marcinkevičiumi. Pastarasis grupės įmones kaltina mokesčių slėpimu.

„Profesine prasme aš tai matau kaip iššūkį, „Maximos grupė“ yra viena didžiausių įmonių Baltijos šalyse ir man kaip profesionalui tai yra įdomi galimybė ne tik panaudoti turimą patirtį ir žinias, bet ir išmokti kažką naujo“, – BNS trečiadienį sakė D. Misiūnas.

„Kitų aspektų šiai dienai aš negaliu komentuoti, mano rolė yra pakankamai aiški“, – pridūrė jis.

D. Misiūno teigimu, pagrindinis jam keliamas tikslas yra auginti „Maximos grupės“ verslo vertę tiek Lietuvoje, tiek užsienio rinkose.

„Pagrindinis tikslas yra tvariai auginti verslo vertę, apie detalesnius dalykus dar anksti komentuoti (...) Tai apima ir vidaus, ir užsienio rinkas. „Maximos grupė“ veikia keliose šalyse, mano užduotis yra rūpintis visu verslu, neišskiriant vienos jo dalies“, – aiškino D. Misiūnas.

Jis sakė nesibaiminantis gana dažnos įvairaus lygio vadovų kaitos tiek pačioje „Maximos grupėje“, tiek jai pavaldžiose įmonėse.

„Jeigu pradėtum visko bijoti, turbūt nereikėtų iš lovos keltis (....) Aš matau aiškius tikslus, aiškų iššūkį ir tą sprendimą priimu sąmoningai“, – pabrėžė D. Misiūnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS