„Maximos“ premijos darbuotojams išaugo tris kartus: skyrė virš 10 mln. eurų | Diena.lt

„MAXIMOS“ PREMIJOS DARBUOTOJAMS IŠAUGO TRIS KARTUS: SKYRĖ VIRŠ 10 MLN. EURŲ

  • 23

Per praėjusius metus lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ savo darbuotojams išmokėjo 10,3 mln. eurų skatinamųjų premijų. Tai yra maždaug tris kartus daugiau nei 2018 metais, kai premijų biudžetas siekė 3,8 mln. eurų. Prekybos tinklo vadovės Kristinos Meidės teigimu, šiemet atlygio ir darbuotojų motyvacinės sistemos bus toliau plečiamos, o premijų bus išmokama panašiai kaip ir pernai.

„Vertiname savo darbuotojus ir už jų įdėtas papildomas pastangas sąžiningai atlyginime. Bendrovėje įdiegta finansinė darbuotojų motyvavimo sistema sudaro galimybes daugiau užsidirbti. Pernai gerokai išplėtėme skatinamųjų premijų skyrimo apimtis, o tai lemia ir darbo užmokesčio augimą, nes premijos ir kiti įvairūs priedai už pasiekiamus rezultatus sudaro reikšmingą dalį mūsų darbuotojų gaunamo atlygio“, – sako K. Meidė, „Maximos“ generalinė direktorė.

Anot jos, galimybę savo pastangomis užsidirbti daugiau itin vertina ir patys darbuotojai, kuriems taikoma motyvacinė sistema leidžia ne tik gauti didesnį atlygį, bet ir skatina tobulėti bei kopti karjeros laiptais.

Vidutiniškai per mėnesį prekybos tinklo „Maxima“ darbuotojams išmokamų premijų suma pernai siekė beveik 800 tūkst. eurų. Šiuo metu „Maximos“ parduotuvių darbuotojų, priklausomai nuo pareigybės, gaunamų premijų dydis siekia iki 52 proc., o maisto gamybos cechų darbuotojų – iki 40 proc. darbo užmokesčio.

Įvertina ir komandinius, ir asmeninius pasiekimus

„Kasmet tobulindami motyvacinę sistemą siekiame, kad būtų kuo geriau įvertinamas ir kiekvieno darbuotojo asmeninis indėlis į atskirų parduotuvių ir viso prekybos tinklo sėkmę. Dėl to šiemet planuojame labiau išgryninti parduotuvių darbuotojų pareigybes, kurioms suteiksime dar didesnes galimybes būti įvertintiems už savo pastangas. Vystydami motyvacinę sistemą, stengiamės, kad ji būtų priimtina visiems darbuotojams, todėl nustatydami asmeninius ir komandinius tikslus atsižvelgiame į kiekvienos pozicijos darbo pobūdį, o dėl priimtiniausio priedų skaičiavimo varianto tariamės ir su pačiais darbuotojais“, – aiškina K. Meidė.

Prekybos tinklo vadovės teigimu, parduotuvių darbuotojų motyvaciniai priedai yra susieti su komandiniais ir individualiais tikslais. Pavyzdžiui, parduotuvei pasiekus jai keliamus tikslus, priedus gauna visa jos komanda – pradedant kasininkais, pardavėjais, salės darbuotojais, krovėjais ir baigiant parduotuvės administracijos vadovais. Darbuotojai papildomai skatinami ir už asmeninius pasiekimus, kurie gali būti susiję su klientų aptarnavimo sparta ir kokybe, parduotuvės apyvartos ar kitais rodikliais. Kiekvienas darbuotojas per mėnesį gali gauti ir kelis motyvacinius priedus už pasiektus skirtingus iškeltus tikslus.

Prekybos tinklas „Maxima“ pernai taip pat pradėjo iniciatyvą, kuria suteikia galimybę patiems klientams pastebėti išskirtines pastangas demonstruojančius parduotuvių darbuotojus ir išreikšti jiems padėką. Remiantis pirkėjų atsiliepimais apie darbuotojų elgesį ir apsipirkimo patirtį, kiekvieną mėnesį prekybos tinklas išrenka po devynis darbuotojus, kurie yra apdovanojami 300 eurų vertės prizu, kurį išsirenka pats darbuotojas.

Platus socialinių naudų paketas

Taip pat „Maxima“ darbuotojams yra numatytos ir įvairios nefinansinės motyvavimo priemonės: lankstus darbo grafikas, nemokami pietūs parduotuvių darbuotojams, stovyklos ir stipendijos darbuotojų vaikams, nemokamas apgyvendinimas Vilniuje ir pajūryje vasaros sezono metu.

Pernai „Maxima“ kartu su bendrovės profesine sąjunga pasirašė ir naują kolektyvinę sutartį, kurioje buvo numatyta daugiau papildomų naudų visiems be išimties 15 tūkst. prekybos tinklo darbuotojų. Joje be darbo užmokesčio, socialinių, ekonominių ir profesinių sąlygų bei garantijų, numatytos ir papildomos išmokos nelaimingų atsitikimų, ligos, artimųjų mirties atvejais, parama gimus vaikui ar auginant neįgalius vaikus, papildomos mokamos atostogos sudarius santuoką ir kitais atvejais.

Didelį dėmesį „Maxima“ toliau žada skirti ir darbuotojų mokymams bei kompetencijų kėlimui. Mokymai suteikiami ne tik pradedantiems tinklo darbuotojams, bet – reaguojant į poreikius – ir kitiems komandos nariams. Prekybos tinklas darbuotojams suteikia ir kitų papildomų naudų, tokių kaip specialios nuolaidos perkant „Maximos“ parduotuvėse ar naudojantis partnerių paslaugomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Dr

Nesamones rašo, į metus tik du kartus buvo pridetos keli eurai premijos, jie skaito kad paskatino darbuotojus, gal viršunėlės ir gauna geras premijas

Klp

Maximos pardavėja dirba Klaipėdoje Taikos pr. Dirba 15 metų. Paskutinis atlyginimas 420 (į rankas). Melagėliai nususę...

Bomzora

Rado maxė kuom pasigirt.tfu ant jusu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS