Niekas nepasikeitė: kodėl „Mc Donald's“ restoranai vis dar veikia Rusijoje? | Diena.lt

NIEKAS NEPASIKEITĖ: KODĖL „MC DONALD'S“ RESTORANAI VIS DAR VEIKIA RUSIJOJE?

  • 0

Prieš beveik mėnesį greitojo maisto tinklui „Mc Donald's“ paskelbus, kad dėl Rusijos pradėto karo Ukrainoje laikinai stabdo savo veiklą, prie restoranų rikiavosi minios žmonių, norinčių paskutinį kartą pasimėgauti mėsainiais, praneša LNK.

Netrukus dalis „Mc Donald's“ restoranų buvo valdžios nusavinti ir vietoj jų atidaryti rusiški restoranai pavadinimu „Dėdė Vania“. Šio tinklo logotipu tapo įžūliai perkurtas „Mc Donald's“ prekinis ženklas.

Nepaisant oficialaus kompanijos pasitraukimo, šalyje vis dar veikia daugiau nei 100 „Mc Donald's“ restoranų, kurie priklauso privatiems investuotojams. Maskvos Liningrado traukinių stotyje esantis restoranas sausakimšas, o jo vadovas teigia, kad darbai vyksta įprastai.

„Niekas pas mus nepasikeitė – mes priklausome franšizei, todėl dirbame kaip visada. Dirbsime ir rytoj. Negaliu daugiau nieko komentuoti tik tiek, kad tikrai niekas nepasikeitė“, – teigė „Mc Donald's“ restorano vadovas Rusijoje Roman Yablokov.

Lankytojai teigia, kad į šalyje veikiančius restoranus atvyksta net iš kitų miestų.

„Pamatėme, kad restoranai veikia, bet, kadangi ne visur, turime vykti į Sankt Peterburgą. Vaikas labai mėgsta šį maistą, todėl iš visų greitojo maisto vietų visada renkamės „Mc Donald's“, – kalbėjo viena iš restorano klienčių.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Mums labai patinka „Mc Donald's“ – tai mūsų mėgstamiausias maisto tinklas. Atvykome čia, nes šis restoranas atidarytas“, – sakė kita restorano klientė.

Dar kovo pradžioje „Mc Donald's“ laikinai uždarė 850 restoranų Rusijoje, tačiau ir toliau žadėjo mokėti atlyginimus daugiau kaip 60 tūkst. darbuotojų. 

Apie Rusijoje vis dar veikiančius franšizinius restoranus „Mc Donald's“ tinklo atstovai nekomentavo.

Gairės: LNK turinys, Mc Donalds, Mc Donalds Rusijoje, franšizė, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS