Menas papuošti namus baldais: kaip sukurti tobulą interjero akcentą? | Diena.lt

MENAS PAPUOŠTI NAMUS BALDAIS: KAIP SUKURTI TOBULĄ INTERJERO AKCENTĄ?

  • 0

Baldai vaidina svarbų vaidmenį kuriant bendrą namų išvaizdą ir atmosferą. Tačiau svarbu ne tik patys baldai, bet ir tai, kaip jie gali būti papildyti ir papuošti aksesuarais. Apskritai sugebėti suteikti baldams puošybos funkciją - tai menas, reikalaujantis akylo dizaino pojūčio ir gero asmeninio stiliaus supratimo. Šiame straipsnyje Balduperlai.lt ekspertai pateikia  keletą patarimų ir gudrybių, kaip papuošti namus baldais, kad galėtumėte savo gyvenamosioms erdvėms suteikti tobulų ir nepakartojamų akcentų.

Tinkamų baldų pasirinkimas jūsų erdvei

Pirmasis žingsnis, norint savo namus papuošti baldais, yra išsirinkti tinkamus baldus savo erdvei. Tinkami baldai turėtų papildyti jūsų namų stilių ir atitikti turimą erdvę. Prieš eidami pirkti baldų, skirkite šiek tiek laiko apsvarstyti toliau nurodytus dalykus:

– Koks yra bendras jūsų namų stilius? Ar jis modernus, kaimiškas, ar tradicinis? Įsitikinkite, kad pasirinkti baldai atitinka jūsų namų stilių.

– Kokio dydžio yra jūsų kambarys? Įsitikinkite, kad pasirinkti baldai atitinka jūsų turimą erdvę. Jei turite mažą kambarį, rinkitės erdvei proporcingus baldus.

– Kokią funkciją atlieka jūsų kambarys ir kokie baldai gali padėti tą funkciją išpildyta? Pavyzdžiui, jei perkate baldus svetainei, apsvarstykite galimybę įsigyti patogią sofą ir kėdes, na, o jei įrenginėjate vaiko kambarį, matyt, reikės sūpuoklių ar papildomų vaikams skirtų atributų.

Pagrindinio taško kūrimas

Išsirinkus tinkamus baldus, metas sukurti centrinį tašką, pavyzdžiui, židinys - tai kambario elementas, traukiantis akį ir sukuriantis vizualinį susidomėjimą. Baldai gali taip pat tapti puikiu kambario dėmesio centru, o būdų, kaip išryškinti baldus, yra daug. Štai keletas idėjų:

– Pasirinkite unikalų arba akį traukiantį baldą. Pavyzdžiui, ryškiaspalvė akcentinė kėdė arba drąsiai raštuota sofa gali būti puikus dėmesio centras.

– Naudokite baldus pokalbių zonai sukurti. Baldus išdėstykite taip, kad jie skatintų pokalbius ir sukurtų jaukią, kviečiančią atmosferą.

– Išryškinkite baldus apšvietimu. Naudokite lempas ar kitus šviestuvus, kad atkreiptumėte dėmesį į baldus ir sukurtumėte šiltą, jaukią aplinką.

Žaidimas spalvomis ir tekstūromis

Spalva ir tekstūra yra svarbūs bet kokio interjero dizaino elementai, o baldai gali būti puikus būdas juos papildyti. Pateikiame keletą patarimų, kaip žaisti su spalvomis ir tekstūra renkantis baldus:

– Maišykite ir derinkite skirtingas tekstūras. Pavyzdžiui, derinkite odinę sofą su minkštu pliušiniu kilimu arba pridėkite keletą austų krepšių, kad tekstūra būtų dar įvairesnė.

– Naudokite spalvas, kad pridėtumėte įdomumo. Rinkitės drąsių, ryškių spalvų baldus, kad išryškintumėte savo įspūdį, arba pridėkite spalvotų aksesuarų, pavyzdžiui, pagalvėlių ir užuolaidų.

– Atsižvelkite į bendrą kambario spalvinę gamą. Rinkitės baldus, kurie papildytų kambaryje jau panaudotas spalvas.

Meno kūrinių ir priedų įtraukimas

Baldai yra tik viena iš lygties dalių, kai kalbama apie namų puošybą. Menas ir aksesuarai taip pat yra svarbūs elementai, kurie gali suteikti jūsų gyvenamosioms erdvėms gilumo ir įdomumo. Pateikiame keletą idėjų, kaip įtraukti meną ir aksesuarus į savo namus:

– Naudokite meną, kad suteiktumėte spalvų ir įdomumo. Pakabinkite meno kūrinius ant sienų arba eksponuokite skulptūras ir kitus meno kūrinius ant baldų.

– Pridėkite aksesuarų, kurie suteiks tekstūros ir įdomumo. Apsvarstykite galimybę prie baldų pridėti pagalvėlių, antklodžių ir kitų priedų, kad sukurtumėte jaukią, kviečiančią atmosferą.

– Maišykite ir derinkite skirtingus stilius. Nebijokite maišyti ir derinti skirtingų stilių meno kūrinių ir aksesuarų, kad sukurtumėte unikalų, tik jums būdingą vaizdą.

Funkcijos ir stiliaus derinimas

Galiausiai, kai kalbama apie namų aksesuarų papildymą baldais, svarbu rasti tinkamą pusiausvyrą tarp funkcijos ir stiliaus. Štai keletas patarimų, kaip rasti tobulą pusiausvyrą:

– Rinkitės baldus kurie yra ir funkcionalūs, ir stilingi. Pavyzdžiui, rinkitės kavos staliuką, kuris turi daiktadėžę, arba sofą, paverčiamą lova.

– Atsižvelkite į savo erdvės srautą. Įsitikinkite, kad baldų išdėstymas leidžia lengvai judėti po kambarį.

– Pagalvokite, kaip naudojate savo erdvę. Jei turite vaikų ar naminių gyvūnų, rinkitės patvarius ir lengvai valomus baldus. Jei dažnai rengiate pobūvius, rinkitės baldus, kuriuose būtų galima patogiai apgyvendinti svečius.

Papuošti namus baldais yra menas, reikalaujantis atidžiai atsižvelgti į jūsų asmeninį stilių ir bendrą gyvenamųjų erdvių išvaizdą bei pojūtį. Nesvarbu, ar norite modernaus, minimalistinio, ar jaukaus, tradicinio stiliaus, yra daugybė galimybių rinktis, kai kalbama apie namų puošybą baldais. Taigi drąsiai eksperimentuokite su įvairiais stiliais ir idėjomis ir smagiai kurkite išskirtinai savo erdvę!

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS