Ministras: Lietuvos paštas stipriai išaugusio siuntų srauto nesuvaldė | Diena.lt

MINISTRAS: LIETUVOS PAŠTAS STIPRIAI IŠAUGUSIO SIUNTŲ SRAUTO NESUVALDĖ

Susisiekimo ministras Marius Skuodis pripažįsta, kad Lietuvos paštas nesuvaldė situacijos smarkiai išaugus siuntų srautams ir jo netenkina situacija Lietuvos pašte.

„Tikrai netenkina. Aš kiekvieną dieną asmeniškai gaunu labai daug piliečių skundų. Aš juos skirstau į tris dalis: vieni yra elementarūs klausimai su problemos įvardijimu, antra dalis yra pasiūlymai, ką reikėtų keisti iš esmės Lietuvos pašte, ir trečia – emocinės iškrovos“, – „Žinių radijui“ sakė M. Skuodis.

Jis sakė, kad paskutinė informacija iš Lietuvos pašto yra tokia, kad Lietuvą pasiekusios siuntos iš užsienio grįžta į normalius pristatymo terminus.

„Bet kas manęs tikrai netenkina – matome, kad labai didelė dalis siuntų yra su netinkamai užrašytais adresais. Klausimas – ką reiškia netinkami, ką turėtume keisti. Tokių atvejų yra pernelyg daug“, – sakė M. Skuodis.

„Faktas, kad paštas tos rizikingos situacijos ir labai stipriai išaugusio srautų skaičiaus nesuvaldė ir tą reikia pripažinti“, – pridūrė susisiekimo ministras.

Jis sakė penktadienį susitiksiąs su Lietuvos pašto valdyba, susitikime bus siekiama įvertinti, kaip susitvarkyta su situacija.

Ministras nurodė, kad situaciją dėl vėluojančių siuntų lėmė tiek objektyvios, tiek subjektyvios priežastys.

„Objektyvios yra tos, kad kovo mėnesį, palyginti su kovo mėnesiu prieš metus, siuntų skaičius yra išaugęs praktiškai dvigubai. Sausį, vasarį, kovą siuntų skaičius augo stabiliai kiekvieną mėnesį. Faktas, kad įmonė su situacija nesusitvarkė ir tos rizikos nebuvo suvaldytos. Yra labai daug objektyvių aplinkybių. Pats lankiausi pašto Logistikos centre Vilniuj ir tikrai mačiau įspūdingų dalykų, pats žiūrėjau, ką reiškia blogai užrašytas adresas“, – sakė M. Skuodis.

„Bet yra ir subjektyvių aplinkybių – pereita prie naujo siuntų paskirstymo proceso, įmonė buvo paveikta pandemijos, daug žmonių yra paveikti ligos, klausimų yra ir dėl darbo organizavimo, dėl darbuotojų skaičiaus ir panašiai. Paštas turi planą, mes žiūrime, kaip jis sprendžiamas, o tuomet darysime išvadas, kai situacija bus išspręsta“, – tikino ministras.

Kovo pabaigoje Lietuvos paštas skelbė, kad iki balandžio vidurio nesklandumai pristatant užsienio siuntas bus išspręsti.

Bendrovės teigimu, dėl per pandemiją daugiau kaip dvigubai išaugusio siuntinių skaičiaus ir pereinamojo laikotarpio diegiant automatizuotą siuntų skirstymą, dalis klientų susidūrė su siuntų pristatymo vėlavimais.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Pirkejas

Taigi omniva pereme didelia dali siuntu. Jau net ir kinieciai zino, kad siusti per LP neverta.

KEISTI

REIKIA VISĄ VADOVYBĖ JEIGU NESUSITVARKO...

Anonimas

Nuo rugpjūčio mėn dar negavau trijų siuntų. Ką jie ten veikia ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS