Mokėjimo paslaugų rinką papildė bekontakčiai lipdukai | Diena.lt

MOKĖJIMO PASLAUGŲ RINKĄ PAPILDĖ BEKONTAKČIAI LIPDUKAI

Nuo šių metų mokėjimo paslaugų rinką papildė bekontakčiai „Visa“ mokėjimo lipdukai, kurie gali būti prilipdyti prie bet kokio paviršiaus. Šią atsiskaitymo naujovę sukūrė ir šiuo metu bandymus atlieka Estijos finansinių technologijų startuolis „Wallester AS“.

Kaip rašoma bendrovės pranešime spaudai, bendrovė „Wallester AS“, bendradarbiaudama su „Visa“ ir „Worldline“ kompanijomis, sukūrė naują bekontaktę mokėjimo kortelę - lipduką, kurio plotis panašus į standartinės degtukų dėžutės, galima prilipdyti prie bet kokio paviršiaus. Mokėjimo lipdukai gali būti naudojami visuose „Visa“ sertifikuotuose bevieliuose mokėjimo terminaluose arba internete, kaip virtualios kortelės.

„Iki balandžio „Wallester AS“ testuos mokėjimo lipdukus, kuriuos galima pritvirtinti prie bet kokio paviršiaus, pavyzdžiui, jūsų telefono. Jūsų dėvimi aksesuarai, kaip apyrankės, taip pat gali tapti atsiskaitymo priemone“, - pranešime cituojamas „Wallester AS“ kompanijos vadovas Ahtonas Parlas.

Pasak kompanijos vadovo, atsiskaitant su bekontakčiu lipduku, kai atsiskaitymo suma nėra didesnė nei 25 eurai, nereikalaujama dviejų faktorių autentifikavimo, bet atsiskaitant didesnėmis sumomis gali būti taikomos papildomos saugumo priemonės.

„Pavyzdžiui, perkant prekes internetu, jūsų gali paprašyti patvirtinti mokėjimą SMS žinute, mobiliąja aplikacija. Taip pat egzistuoja naujovės, kaip biometrika, - technologijos, kurios atpažįsta naudotojų biologinius duomenis. „Wallester AS“ siekia, kad tokio tipo technologijos taptų prieinamos Baltijos ir Šiaurės šalių atsiskaitymo kortelių tiekėjams, kad bankai ir panašios įstaigos galėtų greitu metu jas pradėti išduoti“, - sakė kompanijos vadovas.

Kompanijos atstovai teigė artimoje ateityje „Wallester AS“ planuojantys dar labiau plėtoti kuriamas technologijas ir plėsti siūlomas paslaugas.

GALERIJA

  • Mokėjimo paslaugų rinką papildė bekontakčiai lipdukai
„Wallester AS“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS