Naujasis „Sodros“ vadovas K. Čereška kol kas neatskleidžia savo planų ir vizijos | Diena.lt

NAUJASIS „SODROS“ VADOVAS K. ČEREŠKA KOL KAS NEATSKLEIDŽIA SAVO PLANŲ IR VIZIJOS

„Sodrai“ pirmadienį pradėjęs vadovauti Kęstutis Čereška kol kas neatskleidžia savo artimiausių planų ir vizijos bei teigia, kad jam reikia laiko susipažinti su fondo veikla.

„Į „Sodrą“ aš atėjau iš verslo, kur 27-erius metus dirbau didelėj tarptautinėj kompanijoj, dirbdamas ten aš mokiausi, augau, tobulėjau kaip vadybininkas. (...) Neabejoju, kad susidursiu su naujais iššūkiais ir galimybėmis, kurios savo ruožtu gali būti ir įdomios, ir įkvepiančios“, – pirmadienį trumpoje spaudos konferencijoje teigė K. Čereška.

K. Čereška sakė kol kas negalintis pasakyti artimiausių planų ar tolesnės vizijos, nes dar tik susipažįsta su „Sodros“ vidiniais procesais, struktūra.

„Pirmą dieną nenoriu detalių komentuoti. (...) Leiskite man bent jau mėnesį – pusantro mėnesio pabūti. (...) Ilgalaikėje perspektyvoje noriu suprasti, kas „Sodroje“ yra gerai, kas ne, trumpalaikėje – biudžeto svarstymas“, – sakė K. Čereška.

Anksčiau 5 metus – iki 2021-ųjų lapkričio – jis vadovavo didmeninės vaistų prekybos įmonei „GlaxoSmithKline Lietuva“.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė anksčiau sakė, kad K. Čereška pademonstravo aukščiausio lygio vadybos žinias bei kompetencijas.

Naujo vadovo ieškota po to, kai „Sodrai“ nuo 2019 metų gegužės vadovavusi Julita Varanauskienė balandžio pabaigoje tapo Lietuvos banko valdybos pirmininko pavaduotoja.

Iki šiol įstaigai laikinai vadovavo vadovo pavaduotojas Ježy Miskis.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

ČEREŠKA SURINK BENAMIUS IŠ VOKIEČIŲ GATVĖS....

Julius

Ciocė Julita Varanavičienė per LRT televiziją kažkada visam pasauliui ištrimitavo, kad Lietuvos pensininkai, turintys būtinąjį darbo stažą visi gauna 500€ pensijas. Melas... įdomu ką šitas padaras primeluos, ir kaip liežuvis jiems apsiverčia, juk skursta pensininkai, badauja net žmonės.

Jonas

Nes jos, matyt , neturi.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS