Naujus metus „Maxima“ pradeda darbuotojams didindama atlyginimus | Diena.lt

NAUJUS METUS „MAXIMA“ PRADEDA DARBUOTOJAMS DIDINDAMA ATLYGINIMUS

  • 5

Didžiausias darbdavys šalyje, lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“, didina darbuotojų atlyginimus. Atlyginimų fondui šįmet papildomai bus skirta beveik 8 mln. eurų. Kaip teigia „Maximos“ generalinė direktorė Jolanta Bivainytė, teigiamus atlyginimo pokyčius pajus didžioji dalis parduotuvių, gamybos bei logistikos padalinių darbuotojų. Be to, darbuotojams ir toliau bus mokamos skatinamosios premijos.

„Mūsų prioritetas yra darbuotojai ir jų darbo sąlygų gerinimas, todėl 2021-uosius pradedame peržiūrėdami bazinius atlyginimus, kurių didinimui numatyta beveik 8 mln. eurų. Vertiname darbuotojų kasdienes pastangas ir jų įdirbį, kuris sudėtingu COVID-19 pandemijos metu įgavo dar didesnę svarbą ir reikšmę. Jaučiame pareigą sąžiningai atsilyginti už kiekvieno darbuotojo indėlį, siekiant bendrų verslo rezultatų“, – sako J. Bivainytė.

Pasak jos, didžioji dalis darbuotojų pajus teigiamus atlyginimo pokyčius, taip pat toliau papildomai bus mokamos skatinamosios premijos pagal darbuotojų motyvacinę sistemą, kuri pernai buvo išplėsta. „Kiekvienam darbuotojui, atsižvelgdami į jų įdedamas pastangas ir pasiektus rezultatus, suteikiame galimybę daugiau užsidirbti. Taikoma motyvacinė sistema leidžia ne tik gauti didesnį atlygį, bet ir skatina tobulėti bei kopti karjeros laiptais“, – pažymėjo J. Bivainytė.

Pernai prasidėjus COVID-19 pandemijai darbuotojų premijavimo apimtys buvo išplėstos. Kiekvieną mėnesį beveik 10 tūkst. įvairių padalinių darbuotojams už pasiektus individualius ir komandinius rezultatus išmokami įvairūs priedai, kurie siekia 10–30 proc. darbo užmokesčio.

Nors 2020 m. darbuotojų prekybos tinkle sumažėjo, tačiau darbo užmokesčio fondas išliko toks pat kaip 2019-aisiais. Tai sudarė sąlygas praėjusiais metais vidutiniam darbo užmokesčiui kas mėnesį augti po daugiau nei 10 proc., dėl ko darbuotojai uždirbo po daugiau nei vieną papildomą mėnesinį atlyginimą lyginant su 2019 m.

Negana to, prekybos tinklas, bendradarbiaudamas su draudimo įmone „Gjensidige“, visus savo darbuotojus nuo 2020 m. gruodžio 1 d. apdraudė papildomu sveikatos draudimu. Šis draudimas darbuotojui suteikia galimybę greičiau ir paprasčiau patekti pas medikus tiek valstybinėse, tiek privačiose gydymo įstaigose. Papildomam darbuotojų sveikatos draudimui įmonė skyrė 1,5 mln. eurų.

Taip pat visi darbuotojai papildomai yra apdrausti nuo koronaviruso. Pastarasis draudimo paketas numato, kad darbuotojui susirgus COVID-19 infekcija ir gydantis ligoninėje bus mokama fiksuota išmoka, taip pat ligonpinigiai.

„Nuo COVID-19 pandemijos pradžios ėmėmės visų galimų priemonių, kad apsaugotume savo darbuotojus, ir taikome įvairiapusiškas jų motyvavimo priemones. Esu įsitikinusi, kad darbuotojai savo darbe turi saugiai jaustis ne tik fiziškai, bet ir finansiškai“, – pabrėžė J. Bivainytė.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimui

Jo, mano motina daug metu ejo ten krove jiem pinigus o kai as uzejau pazureti apsauginiai isvare pad liecu shopas

T

Jai kokius 5€ dades tai bus visi pinigai.

Jiems seniaidar pavasary

turėjo būt pridėta mažiausiai po 30Eu prie algų.IKI pardavėja paklausta kiek jai pridėjo atsakė kad 3 Eu..Ar čia normalioje valstybėje mes gyvename ? Ar seimui svarbiau imtis (pvz)kažkokiu nusipelniusiu seniai užmirštų veikėjų atminimo įamžinimų, nei išleisti aiškų ir greižtą įstatymą įgalinantį prekybcentrių vergvaldžius daryti tą ką privalo?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS