„Norfa“ neigia sąsajas su neteisėtomis veiklomis | Diena.lt

„NORFA“ NEIGIA SĄSAJAS SU NETEISĖTOMIS VEIKLOMIS

  • 0

Mažmeninės prekybos bendrovė „Norfos mažmena“ neigia sąsajas su neteisėtomis veiklomis, teisėsaugai vykdant tyrimą dėl prekybos poveikiu, sako įmonės atstovas spaudai Darius Ryliškis.

„Mes neigiame bet kokias sąsajas su kokia nors neteisėta veikla“, - BNS sakė D.Ryliškis. Išsamesnių komentarų įmonės atstovas nepateikė.

Valdančiosios „Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkas europarlamentaras Rolandas Paksas BNS patvirtino, jog pirmadienį buvo apklaustas specialiuoju liudytoju naujame teisėsaugos tyrime, kuris, BNS žiniomis, atliekamas dėl prekybos poveikiu.

R.Paksas teigė, kad Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai uždavė klausimus apie jo pažintis su vienu dienraščio „Lietuvos rytas“ savininkų ir vyriausiuoju redaktorium Gedvydu Vainausku ir prekybos centro „Norfa“ direktoriumi.

Liudytoju šiame tyrime buvo apklaustas ir aplinkos viceministras Algirdas Genevičius, nors ministerijai vadovaujantis Kęstutis Trečiokas sakė nežinantis apie savo pavaldinio apklausą. Abu jie yra deleguoti „Tvarkos ir teisingumo“.

„Norfos mažmena" valdo mažmeninės prekybos tinklą „Norfa“. Lietuvoje veikia 136 „Norfos“ parduotuvės. Šiemet bendrovė yra numačiusi atidaryti ir atnaujinti iki 15 parduotuvių.

Konsoliduoti „Norfos“ grupės pardavimai 2014 metais siekė 797,3 mln. eurų (be PVM) - 3,1 proc. daugiau nei 2013 metais (773,6 mln. eurų). 2015 metų finansinių rezultatų „Norfos mažmena“ dar neskelbė.

Grupei dar priklauso „Norfos“ savininkų valdoma logistikos, tarptautinių pervežimų, nekilnojamo turto nuomos bendrovė „Rivona“.

„Norfos mažmeną“ valdo fizinių asmenų grupė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS