Nutarta: „Geoterma“ bus privatizuojama | Diena.lt

NUTARTA: „GEOTERMA“ BUS PRIVATIZUOJAMA

  • 0

Geoterminę šilumą Klaipėdoje gaminanti bendrovė „Geoterma“ įtraukta į privatizuojamų įmonių sąrašą. Investuotojams taip pat bus pasiūlyti nedideli bendrovių „Pieno žvaigždės“, „Agrovika LT“, „Amilina“, „Kėdainių grūdai“, „Nordic Sugar Kėdainiai“ akcijų paketai.

Ministrų kabinetas trečiadienį pritarė Ūkio ministerijos siūlymui pakoreguoti Privatizavimo objektų sąrašą.

Investuotojams bus siūloma įsigyti 76,56 proc. „Geotermos“ akcijų, kurias dabar valdo Turto bankas. Dar 23,44 proc. akcijų priklauso energetikos holdingo „Lietuvos energija“ įmonei „Lietuvos energijos gamyba“.

„Geotermos“ akcijos anksčiau jau buvo įtrauktos į privatizavimo sąrašą, tačiau 2013-ųjų balandį iš jo buvo išbrauktos. Neprivatizuoti įmonės tuomet prašė opozicinės Tėvynės sąjungos narys Jurgis Razma, kuris teigė, kad bendrovės išsaugojimas valstybės rankose svarbus ir mokslo tyrinėjimams.

Pernai „Geotermos“ pardavimo pajamos sumenko 40,2 proc. iki 1,252 mln. eurų, grynieji nuostoliai - 20,5 proc. 369,2 tūkst. eurų, joje vidutiniškai dirbo 15 žmonių.

Į privatizavimo sąrašą taip pat įtraukti Lietuvos agrarinių ir miškų mokslo centro valdomi 0,07 proc. „Pieno žvaigždžių“, 0,04 proc. „Agrovikos LT“, 0,001 proc. „Amilinos“, 0,006 proc. „Kėdainių grūdų“ ir 0,03 proc. „Nordic Sugar Kėdainiai“ akcijų paketai, Kūno kultūros ir sporto departamento valdoma Respublikinė mokomoji sporto bazė, Šilalės rajono savivaldybei priklausantis Šilalės knygynas.

Iš sąrašo išbraukta bendrovė „Autoūkis“, kurią rugsėjį už 1,2 mln. eurų įsigijo Vilniaus įmonė „Tripod Capital“, taip pat kelis kartus nesėkmingai bandyti privatizuoti Šiaulių turgus ir Jurbarko autobusų parkas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS