A. Paleičiko įmonę „Toks“ ketina pirkti N. Dagilio „Keina“ | Diena.lt

A. PALEIČIKO ĮMONĘ „TOKS“ KETINA PIRKTI N. DAGILIO „KEINA“

  • 0

Verslininkas Andriejus Paleičikas šiemet tikisi baigti jo valdomos bendrovės Tolimojo keleivinio transporto kompanija ("Toks") pardavimą. Įmonę ketina pirkti šių metų sausį įsteigta bendrovė "Keina", kuriai vadovauja iki sausio keleivių pervežimo įmonės "Kautra" akcininku buvęs Nemunas Dagilis. Jis yra buvusio investicijų bendrovės "Hermis Capital" akcininko Nerijaus Dagilio brolis.

"Jeigu viską sutarsim, jei pirkėjas turės leidimą, manau, gal ir šiemet užbaigsime. Ne viskas priklauso nuo pirkėjo ir pardavėjo", - BNS sakė A.Paleičikas.

Konkurencijos taryba pirmadienį pranešė praėjusią savaitę gavusi "Keinos" prašymą įsigyti 100 proc. "Toks" akcijų. A.Paleičikas teigė negalintis išsamiau papasakoti apie potencialų pirkėją.

"Aš jums nepapasakosiu, kas per įmonė ("Keina" - BNS), apie įmonę aš nesidomėjau. Kalbuosi ne su vienu žmogumi, o jeigu kažkas rūpinasi iš anksto ir kreipiasi į Konkurencijos tarybą, tai čia yra jų valia", - teigė A.Paleičikas.

Registrų centro duomenimis, vienintelė "Keinos" akcininkė yra Agnės Dagilės valdoma "Nordic Minds".

Pernai įmonę "Toks" jau bandė įsigyti bendrovė "Kautra", tačiau Konkurencijos taryba neleido - ji įvertino, kad dviejų savo srities lyderių susijungimas apribotų konkurenciją, ir "Kautrai" siūlė prisiimti tam tikrų įsipareigojimų, tačiau įmonė galiausiai apsisprendė nepirkti "Toks" akcijų.

N.Dagilis taip pat yra bendrovės "Nordic Idea" valdybos pirmininkas, "Nordic Minds" vykdomasis direktorius, "Baltijos Polistireno" steigėjas. Savo "LinkedIn" profilyje N.Dagilis nurodo, kad iki šių metų sausio buvo vienas "Kautros" akcininkų - jo vadovaujama "Nordic Minds" valdė 20 proc. akcijų.

"Toks"pernai gavo 9,55 mln. eurų pajamų 2,5 proc. mažiau nei 2013 metais (9,8 mln. eurų), jos pelnas išaugo 10 proc. iki 204,2 tūkst. eurų. 100 proc. įmonės akcijų priklauso A.Paleičikui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS