Palygino kainas „Lidl“ parduotuvėse: nėra ko džiaugtis | Diena.lt

PALYGINO KAINAS „LIDL“ PARDUOTUVĖSE: NĖRA KO DŽIAUGTIS

  • 55

Prekybos tinklas „Lidl“ skelbia, kad jų siūlomų prekių kainos – vienos mažiausių, tačiau nemažai lietuvių šios kalbos kelia įsiūtį.

Viešojoje erdvėje tautietis Modestas pasidalijo nuotraukomis, kuriose aiškiai užfiksuotos pistacijų kainos Airijoje ir Lietuvoje esančiose parduotuvėse.

Airijoje už 250 g Kalifornijos pistacijų riešutų gerbėjams „Lidl“ tenka atseikėti 2,55 euro, kai Lietuvoje – daugiau nei euru brangiau. Mūsų tėvynėje už tokį patį pistacijų pakelį „Lidl“ tektų sumokėti 3,75 euro.

„Fantastika“ – rašė Modestas ir dar labiau į internautų diskusiją žibalo įpylė šalia riešutų kainų įkėlęs įrašą apie minimalų  valandinį užmokestį. Airijoje jis šiemet kilo ir siekia 9,55 euro už valandą.

"Facebook" nuotr.

Po daugiau nei 290 pasidalijimų sulaukusiu įrašu tautiečiai ir vėl svarstė, ar neverta emigruoti iš Lietuvos, piktinosi lietuvių kvailinimu. „Lietuvoje priimta lupikauti. Tai ir besiskiriančios kainos nebestebina“, – rašė Vitalijus. „O sako, kad Lietuvoje blogai gyventi. Kiek prekybos centrai nori, tiek pirkėjai ir moka“, – sakė Roberta. „Verslininkai laiko Lietuvą „bananų šalimi“. Atlyginimai – mažiausi, o ta pati prekė – brangesnė. Bet juk perkam? Na, tikra „kreivų veidrodžių karalystė“, – vaizdingai rašė Violeta.

Portalui susisiekus su „Lidl“ atstovais ir paprašius detaliai pakomentuoti šį atvejį – atsakymai raštu buvo atsiųsti gana kuklūs.

Į klausimą, kodėl 250 g Kalifornijos pistacijų pakuotė Lietuvoje kainuoja daugiau nei euru brangiau nei Airijoje, konkretus atsakymas nebuvo pateiktas.

Pasiteiravus apie pagrindinius aspektus, kuriais prekybos tinklas rėmėsi nustatant šių riešutų kainas, buvo pateiktas šis atsakymas. „Prekių kainos konkrečios šalies „Lidl“ parduotuvėse nustatomos atsižvelgiant į tos valstybės mokestinę bei konkurencinę aplinką. Nors kai kurių prekių kainos gali skirtis, dedame visas pastangas, kad bendras pirkinių krepšelis, įsigytas mūsų parduotuvėse, šalies kontekste išsiskirtų patraukliausia kaina. Tad tikslingiausia būtų lyginti tų pačių prekių kainas Lietuvos prekybos tinkluose“, – teigė Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamento atstovė Valerija Lebedeva.

„Pistacijos – prabangos prekė. Už jas ir priklauso mokėti daugiau“, – svarstė internautas Egidijus. Visgi prekybos tinklo atstovai į klausimą, ar pistacijos yra prabangos prekė ir ar šių prekių kainos parduotuvėse išties yra aukštesnės lyginant su kitomis šalimis, atsakymo pateikti taip pat nesivargino.

Primename, kad šio prekybos tinklo kainas lietuviai lygina nebe pirmą kartą. Praėjusių metų lapkritį rašėme, kad Lietuvoje esančiose parduotuvėse parduodama vaikams skirta žaislinė virtuvė kainavo 69 eurus, kai Vokietijoje jos kaina tesiekė 49 eurus.

Rašyti komentarą
Komentarai (55)

Jurga

Lydl cekius visada tikrinti reikia, nes nuolat pamirsta nuolaida priskaiciuoti, preke du kartus imusa. O kai pradedi aiskintis kodel? Kaip kvailiukas stovi prie kasos valanda laiko ir nelabai kam idomu ir niekas nieko nezino? Del darbuotoju parengimo noretusi ir pagrindiniam tinklo vadovui pranesti.

christine

PAGRINDINIŲ PINIGŲ PASKIRSTYMAS (walterchristine001@gmail.com) whatsapp: 001-484-831-7681 Turiu kapitalą, kuris bus naudojamas trumpalaikiam ir ilguoju laikotarpiu paskolinti nuo 2000 iki 900 000 eurų visiems, kurie nori gauti šią paskolą. 2% palūkanų per metus pagal parengtą sumą, nes būtent aš nesu pažeidęs grąžinimo aktą. Galite mokėti maksimumą nuo 3 iki 25 metų, priklausomai nuo pasiruošimo kiekio. Tai yra už jus matyti mėnesinius mokėjimus. Aš prašau jus kaip ranka rašytą patvirtintą skolos pripažinimo ir net kai kuriuos dokumentus pateikti. Conctatti: walterchristine001@gmail.com Conctatti: walterchristine001@gmail.com

Tomas

2,49 vokietijoje Lidl
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS