Patarimai renkantis LEGO konstruktorių | Diena.lt

PATARIMAI RENKANTIS LEGO KONSTRUKTORIŲ

  • 0

Nesuklysime pasakę, jog LEGO yra vieni populiariausių konstruktorių, su kuriais mielai žaidžia įvairaus amžiaus vaikai. Jie užtikrina ne tik smagų, bet ir turiningą laisvalaikį – žaisdami vaikai lavina kūrybiškumą, smulkiąją motoriką ir mokosi įvairių socialinių įgūdžių. Prekyboje galima rasti daugybę skirtingų LEGO rinkinių, tad surasti patį įdomiausią gali būti pakankamai sudėtinga – tai lengviau padarysite atsižvelgę į žemiau pateiktus patarimus.

Amžius

Prie visų LEGO konstruktorių yra nurodomos amžiaus rekomendacijos, kurios pateikiamos atsižvelgiant į jų sudėtingumą ir žaidimų saugumą. Štai keletas dažniausiai sutinkamų variantų: 

· 1–4 metų mažyliams siūlomos LEGO Duplo kaladėlės, kurios yra pritaikytos pirmajai pažinčiai su tokiais konstruktoriais. Pačios kaladėlės yra didesnės nei kituose rinkiniuose, o jų saugumui yra skiriamas išskirtinis dėmesys. Tuo pačiu naudojami įvairiausi personažai, spalvos ir formos, padedančios vaikams geriau pažinti juos supantį pasaulį.

· 4–7 metų vaikams siūloma pereinamoji, LEGO Juniors, serija. Šie konstruktoriai jau yra šiek tiek sudėtingesni, tačiau vis dar tinkami jaunesniems, mažiau įgūdžių turintiems vaikams. Tarp jų jau galima surasti ir įvairių vaikų pamėgtuose filmuose matytų personažų.

· 5–12 metų vaikai jau gali rinktis iš daugybės skirtingų serijų: visi konstruktoriai bus kiek sudėtingesni, o kaladėlės – standartinio dydžio. LEGO Friends, Ninjago, Disney, Creator – tai tik labai nedidelė dalis visų galimų variantų.

·  7 metų ir vyresniems vaikams ar netgi suaugusiems skirti konstruktoriai yra dar sudėtingesni: jie turi daugiau smulkių detalių, reikalauja didesnio susikaupimo, o kartais leidžia geriau pažinti įvairias technologijas. El. parduotuvėje „Pigu.lt“ LEGO Technic konstruktoriai susilaukia didelio susidomėjimo, tačiau čia rasite ir kitų įdomių, įtraukiančių rinkinių. 

Atsižvelgdami į vaikų norus ir žaidimo stilių, lengviau surasite jiems patiksiantį konstruktorių.

 

Žaidimo stilius

Akivaizdu, kad variantų nepritrūks nepriklausomai nuo vaikų amžiaus. Tuomet reikėtų pagalvoti, kaip ir kokius žaidimus jie mėgsta žaisti. Pavyzdžiui, vieniems vaikams patinka ramiai konstruoti be draugų, o kiti mieliau renkasi vaidmenų žaidimus su bičiuliais. Kartais atžalos mėgsta iššūkius ir savo statinius nori eksponuoti, o kitoms labiau nei konstravimas patinka patys žaidimai. Atsižvelgdami į vaikų norus ir žaidimo stilių, lengviau surasite jiems patiksiantį konstruktorių. Pavyzdžiui, kaip eksponatai puikiai tiks garsiausių markių LEGO mašinos, o įtraukiančioms lenktynėms labiau tiks ne tokie detalūs, tačiau greiti automobiliai.

Interesai

Renkantis LEGO konstruktoriaus temą, reikėtų atsižvelgti ir į tai, kas dabar labiausiai domina Jūsų vaiką. Pateikiame keletą galimų variantų:

· Mėgstantiems vaidmenų žaidimus turėtų patikti LEGO City konstruktoriai, kurie suteikia galimybę vaikams pasistatyti savo miestą ir jame patirti daugybę nuotykių. Jų nestokoja ir LEGO Friends konstruktoriai, kurie ypač žavi mergaites, tačiau gali būti įdomūs ir berniukams. Tiesa, reikėtų paminėti, kad iš esmės visos šios kaladėlės sukurtos taip, kad lavintų vaikų vaizduotę.

· Susidomėjusiems fantastika, susižavėjusiems ypatingų galių turinčiais herojais ar norintiems pasiklysti dinozaurų pasaulyje, turėtų patikti teminiai LEGO konstruktoriai. Priklausomai nuo konkrečių mylimų personažų, tai gali būti LEGO Harry Potter, Jurassic World, Star Wars ar kiti panašūs variantai. Pasidomėkite, ką Jūsų vaikai šiuo metu mėgsta labiausiai.

· Transporto priemonių entuziastams kone labiausiai turėtų patikti prieš tai minėta LEGO Technic serija, kuri leis labai detaliai susipažinti su įvairia transporto technika. Tačiau jeigu vaikai tokiai serijai dar per maži, įdomių, tačiau paprastesnių transporto priemonių pavyks surasti praktiškai bet kurioje iš jų.

Apgalvoję visus šiuos aspektus, turėtumėte pakankamai lengvai išrinkti vaikams labiausiai patiksiančius LEGO konstruktorius. Kompanija siūlo įvairiems biudžetams pritaikytus rinkinius, tad atžalas pavyks pradžiuginti net ir plačiai neatveriant piniginės.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS