„Philip Morris“ pereina prie bedūmių tabako gaminių | Diena.lt

„PHILIP MORRIS“ PEREINA PRIE BEDŪMIŲ TABAKO GAMINIŲ

  • 17

Viena didžiausių pasaulyje tabako produktų gamintojų „Philip Morris” oficialiai paskelbė naują veiklos strategiją – bendrovė palaipsniui atsisako įprastų cigarečių gamybos ir pereina prie naujos kartos bedūmių tabako gaminių „iQOS”, kurie, kaip teigiama, potencialiai mažiau kenksmingi sveikatai.

Pasak „Philip Morris Baltic” korporacijos reikalų direktoriaus Gintauto Dirgėlos, įprastų cigarečių išnykimas – viena iš kompanijos siekiamybių.

„Sumažintos rizikos tabako produktai pakeis ne tik rūkančiųjų gyvenimus – tai yra revoliucinis pokytis visai tabako pramonei. Tikime, kad ši inovacija pamažu pakeis įprastas cigaretes”, – sako G.Dirgėla.

Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, pasaulyje rūko 1,1 mlrd. žmonių, Lietuvoje rūko beveik 900 tūkst. žmonių. Nuo rūkymo pasaulyje per metus miršta 6 mln., Lietuvoje – apie 7 tūkst. žmonių.

Pasak „Philip Morris International” komunikacijos viceprezidento Tony Snyder, vartotojai ieško alternatyvų įprastoms cigaretėms – gaminio, kuris skoniu, ritualinėmis savybėmis primintų cigaretes, tačiau būtų mažiau kenksmingas.

„Po daugiau nei dešimties metų tyrimų ir vystymo šiandien turime mokslines bei technologines galimybes aprūpinti suaugusius vartotojus potencialiai mažiau kenksmingais gaminiais,” – sako Tony Snyder.

„Philip Morris” išleido 3 mlrd. JAV dolerių, pasitelkė daugiau kaip 400 mokslininkų bei ekspertų naujos kartos produkto „iQOS” sukūrimui.

Šiame produkte tabakas ne deginamas, o kaitinamas. Todėl į organizmą nepatenka įprastų cigarečių degimo metu atsirandančios kenksmingos medžiagos. „iQOS” neišskiria dūmų, neturi cigaretėms įprasto kvapo.

T.Synder teigimu, kompanija tikslingai transformuoja verslo modelį, kad potencialiai mažiau kenksmingi tabako gaminiai pamažu išstumtų iš rinkos įprastas cigaretes.

“Turime galimybę sustabdyti vartotojus nuo įprastų cigarečių rūkymo ir taip prisidėti prie piliečių sveikatos išsaugojimo. Tačiau tam reikia visapusiškos pagalbos iš sveikatos ekspertų, mokslininkų ir valdžios atstovų”, - sako T.Synder.

„iQOS“ jau parduodami Japonijoje, Portugalijoje, Vokietijoje, Danijoje, Italijoje, Graikijoje, Šveicarijoje, Rumunijoje, Rusijoje ir Ukrainoje. Planuojama, kad jau šiemet šių produktų bus galima įsigyti daugiau kaip 30 pasaulio šalių, tarp jų - ir Lietuvoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

n...

o man machorkės kvapas yra dieviškas... kokios čia cigarėtės be kvapo?... tegul gamina cigarėtes su nekenksmingais dūmais ir machorkės kvapu be nikotino...

Anonimas

Jei domina platesnė informaciją apie patį įrenginį ir jo įsigijimą, skambinkite - 860145809

Anonimas

Sveiki, esu IQOS ambasadorius. Ką domina išsamesnė informacija apie produktą ir kaip įsigyti - 862140733
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS