Platforma sudomino, o norinčiųjų dirbti – šimtai | Diena.lt

PLATFORMA SUDOMINO, O NORINČIŲJŲ DIRBTI – ŠIMTAI

  • 5

Vos prieš mėnesį sukurta „City Service“ įmonių grupei priklausanti dalijimosi ekonomika grįsta darbų atlikimo platforma „PortalPRO“ sulaukė didelio meistrų susidomėjimo ir teigiamo finansų analitikų įvertinimo.

Liepos mėnesį „PortalPRO“ paskelbė siūlanti visiems Lietuvos meistrams registruotis prie sistemos ir pagal individualios veiklos pažymą pradėti darbuotis daugiabučiuose namuose. Nors šiuo metu dar tik vyksta norinčiųjų dirbti atranka, susidomėjimas platformos siūlomais pranašumais viršija lūkesčius. Daugiabučiuose namuose remonto darbus norinčių atlikti meistrų, užsiregistravusių platformoje, skaičius perkopė 170 ir kasdien auga. Planuojama, kad pirmieji meistrai, išlaikę kvalifikacinių žinių patikrinimą ir gavę sertifikatą, pagal dalijimosi ekonomika principą daugiabučiuose pradės darbuotis jau šį mėnesį.

Kadangi įmonė siekia, jog per platformą užsiregistravusieji dirbtų tik aukštos kvalifikacijos specialistai, šiuo metu vykdoma meistrų atranka: vertinami testų rezultatai ir kvalifikaciniai gebėjimai.

Liepos pabaigoje testą laikęs Henrikas Rozenas įsitikinęs: „PortalPRO“ darbų užsakymų platforma yra šio amžiaus galimybė. Vyras neabejoja, kad tai yra proga, kuria reikia pasinaudoti.

„Aš tikiu šiuo projektu. Kadangi specializuojuosi gipso, kabamųjų lubų ir dažymo srityse, manau, jog „PortalPRO“ suteiks man galimybę persikvalifikuoti į platesnio profilio darbuotoją, sulaukti įvairesnių darbų bei didesnių objektų“, – teigė vienas pirmųjų prie platformos prisiregistravusių meistrų H.Rozenas.

„PortalPRO“ veikia panašiu principu, kaip dirba šiuolaikinės pasaulinio lygio kompanijos, tokios kaip UBER ar BOLT. Sistemoje prisiregistravę meistrai mobiliojoje programėlėje matys visus darbus, kuriuos reikia atlikti daugiabučiuose namuose. Kadangi bendrovė Lietuvoje aptarnauja daugiau kaip 190 tūkst. namų ūkių, platforma garantuos, jog darbų niekada nepritrūks. Visas užsakymų srautas keliaus tiesiai į sistemą, tad užsiregistravusiesiems beliks tik pasirinkti, kur ir kokius darbus atlikti. Be to, kiekvienas galės nusistatyti norimą darbo grafiką, rinktis tuos darbus, kurie labiausiai atitinka jo kvalifikaciją, dirbti, kiek nori ir kada nori.

„PortalPRO“ generalinis direktorius Dalius Šimaitis džiaugiasi, kad platforma sulaukia vis daugiau meistrų, norinčių dirbti skaidriai ir užsidirbti.

„Mūsų siekis – pasiūlyti gausybę garantuotų užsakymų, galimybę dirbti ir užsidirbti bei tokiu būdu leisti šios profesijos atstovams ištrūkti iš šešėlio. Tikime, kad toks modelis ne tik skaidrins rinką, bet įneš daugiau konkurencingumo, dėl to laimės tiek klientai, tiek dirbantieji“, – pabrėžė D.Šimaitis.

Finansų rinkų ir mokesčių ekspertas Marius Dubnikovas taip pat pažymėjo, kad „PortalPRO“ platforma gali prisidėti prie šešėlio mažinimo.

„Vienareikšmiškai, taip. Mes galime paanalizuoti pavėžėjimo verslą, kaip visa tai vyksta. Vienas dalykas yra šešėlio mažėjimas, kitas dalykas – grynųjų pinigų kiekio mažinimas, jis yra labai tikėtinas. Be to, dirbdami pagal naują modelį daugiausia naudos pajus gerai dirbantys darbuotojai, nes dalijimosi ekonomika tai – kryptis, kai kiekvienas dalyvis yra pats sau šeimininkas“, – apie „PortalPRO“ platformą yra sakęs M.Dubnikovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Truputis kitokios nuomonės...

Naujas buvusio Rubicon projektas. Šios įmonės padalinys namui lauke pritvirtino rūdijančio plieno dažytą turėklą "tik" už 800... Gal todėl, kad metų gale buvo matoma, kiek gyventojai prikaupė lėšų namo priežiūrai... O Sank Peterburgo valdžia šios kompanijos dukterinei įmonei nepratęsė sutarties, nes gyventojai stipriai protestavo. Galvoju, minimos platformos tikslas tikriausiai ne duoti kuo daugiau užsidirbti, o turėti kuo daugiau meistrų, kurie patys už savo darbus atsako, patys susimoka mokesčius. Kiekybė turėtų numušti kainas iki įmanomų rinkoje žemiausių kai tarp meistrų taps ypač polupiari. Geras ėjimas. Kuo paslauga pigesnė , tuo tarpininkui daugiau liks. Dėl vieno tikrai galima neabejoti. Šios kompanijos smegenys- vadovai, specialistai, teisininkai tikrai kieti ir moka daryti pinigus.

Kestutis

Jie patys nežino kada pradės veikti platforma.

Miestas nesmirda jums tik vaidenasi

Reklamike
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS