Po „Perlas energija“ akibrokšto gyventojai jaučiasi apgauti: kaina didėja dvigubai | Diena.lt

PO „PERLAS ENERGIJA“ AKIBROKŠTO GYVENTOJAI JAUČIASI APGAUTI: KAINA DIDĖJA DVIGUBAI

  • 54

Nepriklausomam elektros tiekėjui „Perlas energija“ paskelbus apie fiksuotų kainų planų naikinimą, gyventojai jaučiasi apgauti. Jie neabejoja, kad toks sprendimas gali turėti įstatymo pažeidimo požymių.

Kaunietė Jurga Chomskytė – viena tų, kurie elektros energijos tiekimo sutartį pasirašė su „Perlas energija“. 

„Štai jums dar vienas lietuviškas vaizdelis... Man nepanorėjus, bet valdžiai paliepus, pasirašau elektros energijos tiekimo sutartį su „Perlas energija“ nuo liepos 1 d. Fiksuotą. Fiksuoju kainą šešiems mėnesiams“, – atviravo kaunietė J. Chomskytė.

Tačiau po mėnesio ji gavo informaciją, kad fiksuotų kainų planai – naikinami. Moteris pasijuto apgauta.

„Esu informuojama savo naujo elektros tiekimo partnerio, kad jiems biznis nepaėjo ir jie nusprendė, kad mano planas bus pakeistas į kintamos kainos planą „Birža“, – teigė ji.

J. Chomskytė tvirtino, kad naujo plano kaina gerokai išaugo.

„Kainos pokytis „Perlas energija“ vienašališku sprendimu – nei daug nei mažai, bet didėja dvigubai“, – tvirtino kaunietė.

„Kadangi pagrindinė „Perlas energija“ veiklos vertybė visada buvo sąžiningumas, jie maloniai man leidžia nesutikti su jų sprendimu ir nutraukti sutartį“, – ironizavo moteris.

Kainos pokytis „Perlas energija“ vienašališku sprendimu – nei daug nei mažai, bet didėja dvigubai.

„Net neabejoju, kad Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba ir Valstybinė energetikos reguliavimo taryba pažeidimo tame jokio neįžvelgs. Liberalizavome rinką, nes liepė Europos Sąjunga“, – pridūrė J. Chomskytė.

Ji pasipiktino ir tuo, kad naujieną gavo penktadienio popietę.

„Senas triukas – tikėjosi, kad nepamatys, nesureaguos, o iki pirmadienio gal ir pamirš. Pagal valstybės institucijų reakciją, atrodo, kad planas neišdegė“, – komentavo moteris.

„Perlas energija“ penktadienį pranešė keičiantis visų klientų sutartis – pasirinkusieji fiksuotas kainas bus perkelti į kintamos kainos planą „Birža“. „Perlas Energija“ turi apie 180 tūkst. klientų.

Nepriklausomam elektros tiekėjui „Perlas energija“ paskelbus apie fiksuotų kainų planų naikinimą, Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) teigia, kad rinkoje išaugus elektros energijos produkto kainai, tiekėjai gali teikti siūlymus keisti jau sudarytų sutarčių sąlygas, tačiau tam būtinas vartotojo sutikimas.

VERT teigimu, vartotojas, gavęs informaciją apie tiekėjo ketinimą pakeisti sutarties sąlygas, turi teisę per 30 dienų raštu ar elektroniniu paštu atsakyti tiekėjui, ar pritaria sutarties pakeitimui ar ne ir nutraukti sutartį.

Birželio 26 dieną pasibaigus nepriklausomo elektros tiekėjo pasirinkimui, bendrovės „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) duomenimis, 85,7 proc, arba 634 tūkst. šio etapo vartotojų pasirašė sutartis su nepriklausomais tiekėjais.

Daugiausiai iš jų rinkosi „Ignitį“, su kuriuo iki šiol sudaryta 786,6 tūkst. sutarčių, „Perlas energija“ (178,5 tūkst. sutarčių), „Elektrum Lietuva“ (98,6 tūkst.), „Enefit“ (96 tūkst.).

Likę trečios grupės vartotojai tai turės padaryti iki gruodžio vidurio.

Gairės: skaitytojo naujiena, Perlas Energija, Perlas, elektros kaina
Rašyti komentarą
Komentarai (54)

Anonimas

Kada klumpakojams dašus, kad jie yra šū..o vietoj ?

STEPAS

Kas įdomiausia jeigu šiandien nori sudaryti sutartį su PERLU tai tokio plano BIRŽA bent aš nematau. Yra trys planai kur kilovato kaina atitinkamai yra 0,487 arba 0,471 arba 0,467 Čia iki kompensacijos Taigi dar minus 0,09. Taip kad reikalauti mokėti daugiau negu kaina nurodyta šiandien nurodytoje sutartyje yra daugiau nei nesusipratimas.

Pranas Morkunas

Lietuva turi žinoti savo ,,didvyrius“: Lietuvos sutartį su ES, kurioje buvo numatytas Ignalinos atominės uždarymas (su pigia elektra), pasirašė premjeras Algirdas Brazauskas, užsienio reikalų ministras A. Valionis, stebint ....Prezidentui Rolandui Paksui. Va tep va.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS