Premjerė: didesnė alga leidžia tikėtis gerų kandidatų į Narkotikų departamento vadovus | Diena.lt

PREMJERĖ: DIDESNĖ ALGA LEIDŽIA TIKĖTIS GERŲ KANDIDATŲ Į NARKOTIKŲ DEPARTAMENTO VADOVUS

Premjerė Ingrida Šimonytė neigiamai vertina faktą, kad Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas (NTAKD) ilgai buvo be nuolatinio vadovo. Tačiau, pasak jos, atsiradusi galimybė vadovams skirti didesnius atlyginimus leidžia tikėtis gerų kandidatų į šį postą.

„Negerai, kad institucija šitiek laiko buvo be nuolatinio vadovo“, – ketvirtadienį Seime per Vyriausybės valandą teigė I. Šimonytė.  

Socialdemokratas Algirdas Sysas klausė, kodėl taip vėlai skelbiama departamento vadovo paieška: „Kas trukdė paskelbti anksčiau?“

I. Šimonytė teigimu, drąsiau skelbti konkursus ir tikėtis gerų kandidatų leidžia gegužę priimtas valstybės tarnybos įstatymas. Pagal jį didesni valstybės įstaigų vadovų atlyginimai bus mokami nuo 2024 metų sausio.

Konkursas į departamento vadovo postą paskelbtas rugsėjo 27 dieną, o jam siūlomas atlygis – nuo 3,9 tūkst. eurų neatskaičius mokesčių.

Šiuo metu departamentui laikinai vadovauja direktoriaus pavaduotoja Gražina Belian.

NTAKD naujo vadovo ieškoma po to, kai pernai kovą tuometinis departamento vadovas Renaldas Čiužas šalių susitarimu pasitraukė iš pareigų, sulaukęs pavaldinių kaltinimų dėl psichologinio spaudimo ir mobingo.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

siulau cigona is taboro su didziule patirtimi ir zino zmogus kas kur ir kaip DDDD

jo

geri kandidatai tik partiniai arba partijos remejai...

Didesnė alga

Leistų tikėtis išsilavinusių, moraliai sąžiningų ir turinčių atjautos bei empatijos jausmą darbuotojų vaikų namuos, slaugos įstaigose. Ačiū už supratingumą. Žmogui reikia žmoniškos priežiūros.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS