Premjerė siūlo iš pareigų atleisti Viešojo valdymo agentūros vadovą A. Paleką | Diena.lt

PREMJERĖ SIŪLO IŠ PAREIGŲ ATLEISTI VIEŠOJO VALDYMO AGENTŪROS VADOVĄ A. PALEKĄ

Po metų darbo premjerė Ingrida Šimonytė siūlo iš pareigų atleisti Viešojo valdymo agentūros vadovą Artūrą Paleką.

Anot Vyriausybės vadovės teikimo, jo tarnybinė veikla neatitinka lūkesčių.

Atleisti A. Paleką siūloma po metinio jo veiklos vertinimo.

„Buvo iškelti veiklos tikslai, berods, iš penkių tik vienas ir tai tik iš dalies padarytas“, – trečiadienį BNS sakė premjerės patarėjas Darius Žeruolis.

Anot jo, patvirtinus valstybės tarnybos reformą ir nuo 2023 metų sausio 1 dienos Valstybės tarnybos departamentą pertvarkius į Viešojo valdymo agentūrą, įstaigai kelti ir didesni tikslai.

„Valstybės tarnybos departamentas buvo tapęs tik atrankų vykdymo agentūra, (priėmus reformą – BNS) išsiplėtė funkcijos, išsiplėtė ir lūkesčiai, deja, ta pažanga, kuria Viešojo valdymo agentūra turėtų žygiuoti koja kojon su reformomis pasirodė nepakankama“, – teigė D. Žeruolis.

Pagal parengtą nutarimo projektą, A. Paleką iš Viešojo valdymo agentūros direktoriaus pareigų siūloma atleisti nuo kovo 7 dienos.

Pernai sausį Valstybės tarnybos departamentą pertvarkius į Viešojo valdymo agentūrą A. Palekas buvo paskirtas jos vadovu.

Įstaiga vykdo centralizuotą vadovų atrankų ir karjeros valdymą, vadovų ir valstybės tarnautojų kompetencijų ugdymą, viešojo sektoriaus įstaigų veiklos stebėseną ir konsultavimą.

Šios agentūros įkūrimas buvo viena iš valstybės tarnybos pertvarkos strateginių krypčių.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Kinziulis

Gaila, rimtas vyras - o dėl lūkesčių - tokiose užrūgusiose institucijose pokyčiai per metus nepadaromi - pirmiausiai turi keistis žmonių mąstymas o ne tik vadovas

Anonimas

visu pirma lai SAVE atledzia o po to jau kiti

Npakaltinama

Ta
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS