Premjerė: siūlymas išpirkti „Belorus“ sanatoriją yra svarstytinas | Diena.lt

PREMJERĖ: SIŪLYMAS IŠPIRKTI „BELORUS“ SANATORIJĄ YRA SVARSTYTINAS

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad svarstytinas yra Seimo komitetų pasiūlymas Vyriausybei pradėti konsultacijas dėl „Belorus“ sanatorijos pastatų išpirkimo bei žemės nuomos sutarties nutraukimo.

„Aš manau, kad tai yra svarstytinas siūlymas“, – žurnalistams Seime antradienį sakė premjerė.

Kaip ateityje galėtų atrodyti „Belorus“ sanatorija, kuriai yra pritaikytos Europos Sąjungos sankcijos, I. Šimonytė aiškino, kad šiuo metu dar nėra aišku.

„Pirmiausiai ją reikia perimti savo nuosavybėn, kad galėtum svarstyti klausimą, kur ją toliau dėti. Turbūt ją būtų galima dėti į privačias rankas taip pat. Tačiau dabar klausimas yra turbūt ne tai. Seimo komiteto pasiūlymas toks yra, svarstysime ir tarsimės, kaip tą būtų galima įgyvendinti“, – teigė Vyriausybės vadovė.

ELTA primena, kad Seimo Užsienio reikalų bei Socialinių reikalų ir darbo komitetai bendru sutarimu pirmadienį nutarė siūlyti Vyriausybei pradėti konsultacijas dėl galimo „Belorus“ sanatorijos pastatų ir statinių, priklausančių Baltarusijos Respublikai, išpirkimo bei žemės nuomos sutarties nutraukimo.

„Swedbank“ gruodį įšaldė sanatorijos „Belorus” sąskaitas, Europos Sąjungai įvedus ribojamąsias priemones Baltarusijai.

Druskininkuose įsikūrusios sanatorijos „Belorus“, kuriai pritaikytos Europos Sąjungos sankcijos, atstovai pažymi, kad Užsienio reikalų ministerijos (URM) sanatorijai taikomos sankcijos yra pernelyg griežtos, o pagalbos priemonės – mažai aktualios. Jie taip pat pažymi, kad nesutampant komunikacijai tarp „Swedbank“, kuriame atidaryta sanatorijos sąskaita, bei URM, „Belorus“ darbuotojams vis dar nepavyksta sumokėti jiems priklausančio atlygio.

Savo ruožtu užsienio reikalų viceministras Egidijus Meilūnas pabrėžia, kad apie taikomų sankcijų teisingumą perduota spręsti teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS