R. Karbauskis: 300 mln. eurų vertės gamyklai „Agrokoncernas“ prašys ES paramos | Diena.lt

R. KARBAUSKIS: 300 MLN. EURŲ VERTĖS GAMYKLAI „AGROKONCERNAS“ PRAŠYS ES PARAMOS

  • 12

Žemės ūkio ir didmeninės prekybos grupė „Agrokoncernas“ nesugebės be paramos Kuršėnuose pastatyti maždaug 300 mln. eurų vertės giluminio kviečių perdirbimo gamyklos, todėl laukiama investuotojų, bus prašoma iš Europos Sąjungos (ES) paramos, sako grupę valdantis Ramūnas Karbauskis.

„Investitoriaus klausimas, aišku, atviras, jis atviras ta prasme, kad nėra sprendimo, jis bus reikalingas, nes mes vieni tokios apimties projekto nepajėgsime finansuoti, tas yra akivaizdu“, – „Verslo žinioms“ sakė R. Karbauskis.

Anot jo, ruošiamasi prašyti europinės paramos, nes, anot jo, valstybė per maža tokiai pagalbai teikti.

Grupės įmonė „Agrokoncernas GDP“ gamyklą statys buvusioje Pavenčių cukraus fabriko teritorijoje. Pasak R. Karbauskio, šiuo metu jau atliktas poveikio aplinkai vertinimas, prasidėjo techninio projekto rengimas, statybų leidimus tikimasi gauti 2024 metais, o statybos turėtų trukti iki 2027 metų.

„Konceptinę dalį turime, visi potencialūs įrangos tiekėjai parinkti ir tai yra pačios didžiausios kompanijos, garsiausios kompanijos (...) Tai yra technologiniai lyderiai Europoje (...) Manau, kad mes sukursime kažką ypatingo, kas galės būti pavyzdys visame pasaulyje šiuo atveju, aš esu tikras, nes tikrai tokios komplektacijos fabriko pasaulyje nėra“, – kalbėjo R. Karbauskis.

Jis sako, kad gamykla bus unikali ir tuo, kad galės pati apsirūpinti gamybos procese naudojamomis dujomis. 

„Energetinė dalis pas mus irgi taip suprojektuota, kad ji neturės analogų pasaulyje, nes nėra tokios gamyklos giluminio grūdų perdirbimo, kur į ciklą būtų integruotas biometanas arba metanas (...) Praktiškai čia yra „know-how“, kiti galės kopijuoti ateityje ir mokytis iš mūsų“, – kalbėjo R. Karbauskis.  

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Tai

Tegul pas putlerį paramos prašo . Raudoni šū.. gabalai . Lietuvai dirba . Nejuokinkit , klounai .

nukaršę KONSERVAI, negeba teisingai parašyti kelis žodžius,

nuo tokių s m i r d i visa Lietuva.

To Ar tai teisinga

O tu zinai kiek jis mokesciu imokejes ir imokes su tokia gamykla?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS