R. Miliauskas: gerus „Achemos“ rezultatus lėmė modernizavimas | Diena.lt

R. MILIAUSKAS: GERUS „ACHEMOS“ REZULTATUS LĖMĖ MODERNIZAVIMAS

  • 1

ieno didžiausių koncernų Lietuvoje „Achemos grupė“ valdoma Jonavos trąšų gamintoja „Achema“ praėjusiais metais uždirbo 20,238 mln. eurų audituoto grynojo pelno - 3,8 karto daugiau nei 2016 metais, kai jis buvo 5,269 mln. eurų.

Bendrovės audituotos pajamos per metus padidėjo 17,9 proc. iki 423,385 mln. eurų, nurodoma Registrų centrui pateiktoje ataskaitoje. Nepaisant prastos rinkos padėties metų pradžioje, šiemet bendrovė planuoja gauti daugiau pajamų - 428 mln. eurų.

„Dėl itin lietingos praėjusių metų vasaros ir rudens pastebime, kad šių metų pradžioje trąšų poreikis buvo labai nukritęs. Tai sugriovė visas iki tol buvusias analitikų prognozes, pranašavusias rinkos stabilumą,“ - komentare BNS teigė „Achemos“ generalinis direktorius Ramūnas Miliauskas.

Komentuodamas 2017 metų rezultatus, įmonės vadovas sako, jog nestabili trąšų rinka kelia daug iššūkių, tačiau modernizavimas padėjo įmonei pasiekti gerų rezultatų.

„Nors nuolat svyruojanti ir nuo klimato sąlygų priklausanti trąšų rinka kelia daug iššūkių ir dažnai paneigia bet kokias prognozes, dėl modernizavimo bendrovei pavyko pasiekti teigiamus rezultatus. Tradiciškai didžiausią produktų krepšelio dalį, per 60 proc., sudarė skystųjų trąšų ir amonio salietros pardavimai“, - sakė R. Miliauskas

Dėl modernizavimo bendrovei pavyko pasiekti teigiamus rezultatus.

Įmonė BNS nurodė pernai pagaminusi 2,714 mln. tonų produkcijos - 20 proc. daugiau nei 2016 metais (2,254 mln. tonų).

Pernai „Achema“ į gamybos atnaujinimą investavo per 14 mln. eurų. Šiemet ji ketina investuoti apie 38 mln. eurų.Įmonės ikimokestinis pelnas per metus padidėjo 4,6 karto iki 20,1 mln. eurų.

Ataskaitoje nurodoma, kad įmonė pernai vieninteliam akcininkui - Lydos Lubienės ir Viktorijos Lubytės kontroliuojamam koncernui „Achemos grupė“ (pernai gruodį jos valdė 54,07 proc. akcijų) - išmokėjo 19,8 mln. eurų dividendų. 2017-ųjų pabaigoje „Achema“ turėjo sukaupusi 20,2 mln. eurų nepaskirstytinojo pelno.

Praėjusiais metais „Achemoje“ dirbo vidutiniškai 1336 darbuotojai (2016 metais - 1433).

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Safyras

Anksčiau dar galima buvo nusipirkti pigesnių trąšų iš Rusijos ar Baltarusijos, o dabar... Ir kaip keli žmonės sugebėjo nusipirkti visą įmonę, kur dirba tiek daug žmonių...? Tai privatizacijos rezultatai ir pigios darbo jėgos, nes tada aukštosios mokyklos nebuvo verslininkų tarnaitės , nes buvo dideli konkursai į aukštąsias mokyklas ir dideli krūviai mokantis ir dirbant, tik įmonės pelną negalėjo dalinti kam nori ir kiek nori... O ir direktoriai turėjo išmanyti savo darbą, o ne paveldėti... Dabar juk nesunku nusipirkti žiniasklaidoje gerą nuomonę apie įmonę, kai yra tiek milijonų , kaip ir nusipirkti naujas technologijas, tačiau jas sukuria gabūs žmonės... Todėl ir norima atsivežti pigios darbo jėgos, nes mokyti kitus yra sunkus ir atsakingas darbas...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS