R. Žadeika: šiuo metu už dujas mokame teisingą ir konkurencingą kainą | Diena.lt

R. ŽADEIKA: ŠIUO METU UŽ DUJAS MOKAME TEISINGĄ IR KONKURENCINGĄ KAINĄ

  • 0

Koncernui "Achemos grupė" priklausanti antra didžiausia dujų importuotoja - Jonavos trąšų gamintoja "Achema" šiuo metu moka teisingą ir konkurencingą kainą už dujas, teigia laikinai koncerno generalinio direktoriaus pareigas einantis Romualdas Žadeika.

Interviu naujienų portalui delfi.lt R.Žadeika, kuris taip pat yra ir "Achemos" valdybos pirmininkas, teigė, kad galutinė sutartis su Rusijos dujų koncernu "Gazprom" nėra pasirašyta.

"Derybos vyksta, pozityvu, kad po ilgesnės pertraukos pirmą kartą šiemet pavyko susitikti su "Gazprom" vadovybe ir išgirsti ankstesnių derybų aplinkybes - buvo nesusikalbėjimo, skirtingų požiūrių. Šiandien galiu pasakyti, jog mokame kainą, kuri, mūsų nuomone, yra teisinga ir konkurencinga. Dėl atskirų detalių sutarties dar nesame pasirašę, bet, manau, mūsų mokama kaina yra neprastesnė nei "Lietuvos dujų". Tačiau tiksliai pasakyti negaliu, nes " Lietuvos dujos", kaip ir kiti didieji pirkėjai, suderėtų kainų neatskleidžia", - naujienų portalui teigė R.Žadeika.

"Gazprom" įmonei "Lietuvos dujos" gegužę sumažino dujų kainą daugiau nei 20 proc. - nuo maždaug 480 iki 370 JAV dolerių. Tokia kaina galioja nuo 2013 metų sausio iki 2015-ųjų pabaigos. Didžiausią kada nors suteiktą nuolaidą bendrovė gavo mainais už pažadą, kad neteiks arbitražui naujo ieškinio dėl per didelės dujų kainos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS