Registrų centras: 18 proc. darbuotojų buvo susiję giminystės ryšiais | Diena.lt

REGISTRŲ CENTRAS: 18 PROC. DARBUOTOJŲ BUVO SUSIJĘ GIMINYSTĖS RYŠIAIS

Registrų centro atliktas tyrimas parodė, kad kas penktas įmonės darbuotojas (18 proc.), prieš įgyvendinant organizacinius pokyčius, buvo susijęs artimais giminystės ryšiais.

„Šie skaičiai byloja, kad būtini pokyčiai personalo politikoje. Dabar matome, kad dėl glaudžių giminystės ryšių ar protegavimo buvo sudarytos sąlygos diskriminuoti darbuotojus per darbo apmokėjimo tvarką, įdarbinimą įmonėje“, - atsakyme Eltai nurodė Registrų centro atstovas spaudai Mindaugas Samkus.

Anot jo, pasakyti, kaip sumažės darbuotojų skaičius kovą įsigaliosiant naujai organizacinei struktūrai, pasakyti dar anksti.

„Šiuo metu darbuotojams pasiūlytos pozicijos naujoje struktūroje. Darbuotojai per įstatymų numatytus terminus turi galimybę juos apsvarstyti. Jei jiems pasiūlytos darbo sąlygos bus nepriimtinos, įmonė maksimaliai užtikrins visas socialines garantijas“, - sakė M. Samkus.

Jis taip pat nurodė, kad įmonė nuo lapkričio 5 dienos pradėjo skelbti atviras vidaus ir išorės atrankas aukščiausio lygmens vadovaujančioms pozicijoms užimti. Tokių atrankų per artimiausius mėnesius bus paskelbta apie 40. Jo teigimu, organizacinių pokyčių metinis finansinis efektas gali siekti iki 2 mln. eurų per metus.

ELTA primena, kad anksčiau pristatydamas Registrų centro laukiančius pokyčius įmonės vadovas Saulius Urbanavičius sakė, kad jam pradėjus dirbti įmonėje buvo pastebėta, kad atlyginimai darbuotojams, dirbantiems tą patį darbą, skyrėsi net tris kartus, o atliekami vidiniai tyrimai nustatė įmonę patyrus daugiau nei pusės milijono tikėtiną žalą.

Tuo metu rugsėjo pabaigoje Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pranešė Registrų centre pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo. Įtariama, kad Registrų centro pasirašytomis duomenų teikimo sutartimis galimai neteisėtai, piktnaudžiaujant einamomis pareigomis, buvo sudarytos galimybės privačioms bendrovėms gauti duomenis už kelis kartus mažesnę kainą negu kitiems duomenų gavėjams.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Lina

Ir aš žinau ne vieną "šiltai" įtaisytą asmenį tetulyčių dėka

teta

dar ne taip blogai, kad giminės.vadovaujančiuose postuose sėdi su profesiniais išsilavinimais...

Anonimas

O jūs raskite nors vienoje šiltoje kėdėje sėdinti valdininką ,kad nebūtų apsistates giminaičiais.Kiek iš mano pragyvento amžiaus dar nebuvo tokio atvejo,kad dirbtų visai atsitiktiniai darbuotojai.Visi su peotekcijomis,su kyšiais,taip buvo ir bus.Tikėtis iš valstiečių,tai geriau nejuokaukit,nes irgi čia geras fruktas,visur nosį kyšą ir šniukštinėja kur geresnis kasnelis.Nuo melavimo karbauskiuko bloga darosi,o ir kol dar gali prikaišios visur savus. O tokius lauk reikia varyti,nes tai atneš mūms dar didesnį skurdą,smurtą prieš šeimas,vaikus,jiems nėra nieko švento.Jiems egzistuoja tik pinigai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS