Registrų centras: gimimą, santuoką ar skyrybas liudijančių dokumentų kopijas galima atsiimti užsakymo dieną | Diena.lt

REGISTRŲ CENTRAS: GIMIMĄ, SANTUOKĄ AR SKYRYBAS LIUDIJANČIŲ DOKUMENTŲ KOPIJAS GALIMA ATSIIMTI UŽSAKYMO DIENĄ

  • 0

Registrų centras (RC) informuoja, kad nuo šiol gyvenimo įvykius liudijančių civilinės būklės akto įrašų kopijas bus galima gauti iškart po užsakymo.

„Gimimą, santuoką ar skyrybas liudijančių dokumentų gyventojams prireikia įvairiais gyvenimo atvejais (…). Nuo šiol šių dokumentų elektronines kopijas gyventojai gali gauti tą pačią dieną, kai bus užsakyti“, – sako RC Paslaugų valdymo direktorė Diana Vilytė.

Iki šiol įprastas šios paslaugos suteikimo terminas būdavo 20 darbo dienų, skubos tvarka – per vieną darbo dieną.

RC nurodo, kad Civilinės būklės akto įrašą liudijančius išrašus, kopijas ar nuorašus galima užsisakyti prisijungus prie Registrų centro savitarnos sistemos. Automatizavus paslaugos teikimą elektroninis išrašas bus parengtas tuojau pat ir gali būti atsiųstas kliento nurodytų el. pašto adresu arba pateiktas RC savitarnoje.

Pažymėtina, kad automatiškai sugeneruoti gali būti tik tie civilinės būklės akto įrašą apie gimimą, sudarytą ar nutrauktą santuoką liudijantys išrašai, jei duomenys apie gimimą Gyventojų registre įvesti ne anksčiau nei 1993 metais, o apie sudarytą ar nutrauktą santuoką – ne anksčiau nei 2005 metais.

RC duomenimis, kiekvieną mėnesį civilinės būklės akto įrašų išrašus užsisako po daugiau kaip 1 tūkst. klientų. Maždaug du trečdaliai klientų tai daro atvykdami į vieną iš Registrų centro klientų aptarnavimo padalinių. Skubos tvarka parengti šiuos išrašus prašo kas antras klientas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS