Rekordinė infliacija skatina rekordines investicijas – per mėnesį sutelkti 5 mln. | Diena.lt

REKORDINĖ INFLIACIJA SKATINA REKORDINES INVESTICIJAS – PER MĖNESĮ SUTELKTI 5 MLN.

  • 2

Sutelktinio finansavimo platformos „Profitus“ investuotojai gegužę sutelkė 5 milijonus eurų 34 NT projektams finansuoti. Tai – 56 proc. daugiau nei kitais mėnesiais šiemet, kuomet aukščiausia sutelkta mėnesio suma siekė 3,2 mln. eurų.

„Šie metai tapo staigaus augimo metais. Iki karo nuosekliai kilusi kreivė, kovo mėnesį šovė aukštyn. Nepaisant įvairių prognozių dėl vengimo leisti laisvus pinigus, mūsų rezultatai rodo priešingas tendencijas – auga investuojamos bendros sumos, auga ir verslų poreikis finansams“, – sakė „Profitus“ įkūrėja ir vadovė Viktorija Čijunskytė.

Iš viso šiemet per penkis mėnesius sutelkta 16,5 mln. eurų, ir tai yra dvigubai daugiau nei pernai per tą patį laikotarpį, kuomet sutelkta 8,2 mln. eurų. Šiemet investuotojams jau išmokėta daugiau kaip 540 tūkstančių eurų palūkanų.

Vidutinės paskelbtų NT projektų palūkanos šiemet taip pat auga – nuo 8,4 proc. sausį iki 10,4 proc. balandį.

Finansavimą gaunančių verslų disciplina nesikeičia, nepaisant jiems kylančių iššūkių dėl augančių kaštų – su įmokų vėlavimu susiduria vos 3 proc. projektų, kai rinkos vidurkis siekia net 15 proc.

„Tokius rezultatus pasiekiame ir dėl savo itin žemo rizikos pakantumo bei gebėjimo vertinti projektų perspektyvas“, – sakė V. Čijunskytė.

SFP „Profitus“ veiklą pradėjo 2018 m., iš viso jau sutelkta per 60,7 mln. eurų, finansuoti 454 verslo projektai, investuotojams išmokėta 2,6 mln. eurų palūkanų, „Profitus“ sistemoje yra 23538 registruotų investuotojų bendruomenė. 2022 m. balandžio duomenimis, „Profitus“ užima 37 proc. NT srityje dirbančių SFP rinkos.

GALERIJA

  • V. Čijunskytė
  • V. Čijunskytė
„Profitus“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Kad tos palūkanos toli gražu nepermuša infliacijos+ mokesčiai...

Vaflis

Reklamuojasi ir tiek. Dauguma verslų, tame tarpe ir statubų pastoviai vėluoja ir banktutuoja. O jau statybų sektoriuj tai įptasta praktika, kad pabėgti nuo atsakomybės ir peontuoti tą pačią firmą tik kitu pavadinimu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS