Riešutuose – pelėsiai ir negyvi vabzdžiai | Diena.lt

RIEŠUTUOSE – PELĖSIAI IR NEGYVI VABZDŽIAI

  • 2

Elektrėnų valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) inspektoriai, gavę vartotojo skundą dėl prastos kokybės riešutų, atliko patikrinimą.

Parduotuvėje „Norfos mažmena" (Sabališkių g. 1 J, Elektrėnai) inspektoriai patikrino graikinius riešutus su kevalu (kilmės šalis Bulgarija, importuotojas – bendrovė „Rivona", tinkamumo vartoti terminas – iki 2016 10 31) ir paėmė šių riešutų mėginį.

Vartotojo skunde išdėstyti teiginiai pasitvirtino. Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute atlikus graikinių riešutų juslinį tyrimą, nustatyta, kad jų kevalai nešvarūs, nenuvalyti nuo išorinės žievės liekanų. Dalis branduolių buvo sudžiūvę, pakitusios spalvos, pažeisti pelėsinių grybų, matėsi negyvų vabzdžių ir jų dalių. Riešutai skleidė specifinį kvapą, buvo keisto skonio, neturintys prekinės išvaizdos. Parduotuvės administracijai nurodyta nedelsiant sustabdyti šių riešutų realizavimą.

Kėdainių valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba atliko neplaninį „Rivonos" sandėlio (Pramonės g. 19, Kėdainiai) patikrinimą. Šiame sandėlyje rastą minėtų riešutų likutį (1 570 kg) taip pat uždrausta tiekti į rinką.

VMVT primena, kad vartotojai, įsigiję šių nekokybiškų produktų, gali juos grąžinti prekybininkams ir atgauti sumokėtus pinigus.

GALERIJA

  • Riešutuose – pelėsiai ir negyvi vabzdžiai
VMVT nuotr.
Gairės: Rivona, Norfa, riešutai
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

zzzzzzzzz

norfoje parduodami su akcija razinos ir datules visai isdziuve ir apkirmija net zyles nelesa deja kvita esu ismetus

Petras1

jau suedziau, buvo keistoki!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS