Rugsėjį „Luminor“ atsisakys kodų kortelių | Diena.lt

RUGSĖJĮ „LUMINOR“ ATSISAKYS KODŲ KORTELIŲ

Nuo rugsėjo 10 d. „Luminor“ klientai prisijungti prie banko internete bei tvirtinti mokėjimus galės naudodamiesi nemokama programėle „Smart-ID“, mobiliuoju parašu, elektroniniu parašu arba kodų generatoriumi. Kodų kortelės nuo tos dienos nebegalios, ir klientai negalės su jomis atlikti jokių banko operacijų.

Klientai, kurie nepasirūpins kitais nei kodų kortelės prisijungimo prie interneto banko ir mokėjimų tvirtinimo būdais, po rugsėjo 10 d. negalės naudotis savo internetinės bankininkystės paslaugomis. Apie 30 proc. „Luminor” klientų Lietuvoje vis dar naudoja kodų korteles, kaip identifikavimo interneto banke būdą.

ES mokėjimų paslaugų direktyva siekiama saugesnio tapatybės identifikavimo, praneša bankas. Taip norima apsaugoti klientus ir finansines institucijas nuo apsimetėlių, kurie, išvilioję ar kitaip gavę klientų kodų kortelių duomenis, padarydavo finansinės žalos tiek klientams, tiek bankams.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pilietiškas

Cha! Dėl saugumo?! Didieji aruodai nusikaltėliams prasideda: pagaus Tave patį su visu telefonu, "mandagiai paprašys" ir vos gyvas iš tos laimės likęs pats viską pervesi jiems! Tik Lietuvoje tokia privilegija nusikaltėliams reikalinga! Žiaurūs bankai Lietuvos ne tik dėl kad mènesinio mokesčio

SUSIJUSIOS NAUJIENOS