S. Skvernelis susitinka su „Achemos“ vadovybe | Diena.lt

S. SKVERNELIS SUSITINKA SU „ACHEMOS“ VADOVYBE

  • 2

Premjeras Saulius Skvernelis ketvirtadienį susitiks su didžiausios dujų vartotojos Lietuvoje, ne pačius geriausius laikus išgyvenančios Jonavos trąšų gamintojos „Achema“ vadovybe.

„Bus aptarta įmonės veikla Lietuvoje ir jai aktualūs klausimai“, – BNS sakė premjero patarėjas Tomas Beržinskas.

„Yra parengiamieji darbai padaryti, derybos pravestos, susitikimas buvo ne vienas su Energetikos ministerija. Dabar pažiūrėsiu koks yra progresas ir tikrai tuos galutiniu pasiūlymus mes pateiksime, ypatingai kas jiems jautru su (SGD – BNS) terminalo išlaikymu. (...) Iš esmės pagal tuos sprendimus, kuriuos daro Vyriausybė, iš esmės kaštai ir (terminalo – BNS) išlaikymas mažėtų per pusę“, – ketvirtadienį interviu Žinių radijui kalbėjo S. Skvernelis.

Šią vasarą „Achemos grupės“ vadovai tris kartus susitiko su energetikos ministru Žygimantu Vaičiūnu, šalims bandant ieškoti kompromiso dėl suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo Klaipėdoje išlaikymo. „Achema“ sumoka beveik ketvirtadalį visų jo kaštų – apie 20 mln. eurų per metus.

Po paskutinio susitikimo rugpjūčio viduryje Ž. Vaičiūnas teigė, kad terminalo išlaikymo našta „Achemai“ jau nuo kitų metų vidurio gali sumažėti perpus, jeigu Vyriausybė išpirktų SGD laivą, bei dėl kai kurių kitų sprendimų.

„Achemos grupė“ naują ministerijos siūlymą žadėjo įvertinti per savaitę ar dvi.

Birželio pradžioje gamtinių dujų kainoms išliekant aukštoms, o trąšų kainoms – žemoms, „Achema“ skelbė mažinanti gamybos mastą ir stabdanti dalį įrenginių.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

kuku

tegu bankrutuoja .nupirks lenkai jai nemoka vadovauti ziuri tik savo kisenes prikimsti pamatytume skirtumus tarp valdininku ir darbininku zakteletume neskaitant valdininku uzmaskuotu nuolaidu automobiliai tekefonai na ir taip...

Viskas aišku

varo eilinį kart prievartauti.O Axemos vadai paski prievartaus savo dirbančius.Tai ko stebimės kad žmonės važiuoja lauk o nejuodas verslas vynioja meškeres? Pi .kit lauk tą SDT

SUSIJUSIOS NAUJIENOS