Norvegijos „Netfonds Holding“ pretenduoja įsigyti „Finastos“ grupę (atnaujinta) | Diena.lt

NORVEGIJOS „NETFONDS HOLDING“ PRETENDUOJA ĮSIGYTI „FINASTOS“ GRUPĘ (ATNAUJINTA)

Žlugusiam "Snoro" bankui priklausančią "Finastos" grupę pretenduoja įsigyti Norvegijos investicijų bendrovė "Netfonds Holding".

Lietuvos bankas antradienį pranešė, kad pradėjo vertinti "Netfonds Holding" prašymą leisti įsigyti banko "Finasta" ir tai pačiai grupei priklausančių įmonių akcijų paketus. Vertinimą numatoma baigti iki rugsėjo 10dienos.

"Netfonds Holding" siekia įsigyti 100 proc. banko "Finasta", valdymo įmonės "Finasta Asset Management" ir finansų maklerio įmonės "Finasta" akcijų.

Norvegijos sostinėje Osle įsikūrusi "Netfonds Holding" valdo komercinį banką "Netfonds Bank", kuris teikia prekybos vertybiniais popieriais paslaugas Danijoje, Švedijoje, Norvegijoje ir JAV, taip pat gyvybės draudimo bendrovę "Netfonds Livsforsikring".

"Netfonds Holding" grupė 2012 metais uždirbo 16,158 mln. Norvegijos kronų (6,868 mln. litų) konsoliduoto grynojo pelno - 3,4 proc. mažiau nei 2011-aisiais, kai grupės grynasis pelnas siekė 16,722 mln. kronų (7,108 mln. litų). Grupės turtas per 2012 metus išaugo 18,5 proc. ir metų pabaigoje siekė 1,399 mlrd. kronų (594,488 mln. litų).

1998 metais įsteigtos "Netfonds Holding" generalinis direktorius Rolfas Dammannas valdo 80 proc. bendrovės akcijų.

"Finastos" grupę įsigyti siekia ir Estijos kapitalo įmonė "Mokilizingas" (buvęs "Snoro lizingas"), kuri priklauso kontroliuojančiai Estijos LHV grupei bei Lietuvos investicijų bendrovei "RAZFin". Lietuvos bankas sprendimą dėl "Mokilizingo" prašymo turėtų paskelbti iki liepos 11 dienos, bendrovė dėl sandorio jau kreipėsi ir į Konkurencijos tarybą.

"LHV Group" jau buvo gavusi Lietuvos banko leidimą pirkti "Finastą", kuris galiojo iki balandžio pabaigos, tačiau tuomet laiku nesusiderėjo dėl banko įsigijimo, tad "Finastą" įsigyti šiuo metu bando per "Mokilizingą". "Mokilizingo" vadovas Jurgis Rubaževičius BNS anksčiau teigė, kad sandorį tikimasi įgyvendinti trečiąjį šių metų ketvirtį.

"LHV Group" veikia kartu su Rakauskų šeimos bei "Žabolis ir partneriai" kontroliuojama investicijų bendrove "RAZFin" - konsorciumas pernai rugpjūtį įsigijo "Snoro" antrinę įmonę "Snoro lizingas".

Kita Estijos bendrovė "Borges Equity Partners" šiemet atsisakė planų įsigyti " Finastą", motyvuodama, kad pastarajai reikia spartesnės plėtros nei planavo investuotojas. Dar vienai Estijos bendrovei - "EurEst Capital" Lietuvos bankas pernai liepą neleido įsigyti "Finastos".

"Finastos" bankas pirmąjį šių metų ketvirtį patyrė 311 tūkst. litų neaudituotų grynųjų nuostolių - 2,9 karto mažiau nei pernai sausio-kovo mėnesiai (914 tūkst. litų). Banko turtas per tris šių metų mėnesius padidėjo 1,2 proc. ir kovo pabaigoje siekė 414,375 mln. litų.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Antanas zfg

Na, tiek to, tikriausiai vis dar susisieksiu su kažkuria profesionalia kompanija, bet ačiū už pagalbą.

Malina S.

Kartais nutinka, kad tiekėjai arba partneriai reikalauja parodyti organizacijos numerį (numeris gaunamas po registracijos), kad pamatyti,ar įmonė tikrai egzistuoja. Tai yra pagrindinė priežastis

Antanas zfg

Aha .. bet girdėjau, kad net jei nereikia registruotis centriniame register, tai dauguma visvien tą daro. Ar tai naudinga?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS